Predstava: ČIKAŠKE PERVERZIJE

Organizacija: Agencija LONG PLAY i Dom omladine Beograda.

Tekst: Dejvid Memet. Igraju: Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević.

“Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u ‘Čikaškim perverzijama’ gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda. Zato i u novoj sezoni očekujete – neočekivano”, najavljuje Olga Odanović.

 

U novoj sezoni (jesen 2015/proleće 2016. godine) “Čikaške perverzije” nastavljaju da se bave na duhovit i provokativan način problemom muško-ženskih odnosa koji su, objašnjava Jovanović, “neiscrpna i vrlo inpirativna tema”.

“Nema kraja mukama u ljubavi, a to je uvek inspirativno i to ćemo nastaviti da koristimo. Trenutak kada gledate umetnika dok stvar je najlepše od svega. To se dešava samo tog trenutka i nikada više. To je lepota pozorišta”, ističe Jovanović.

Hit predstava “Čikaške perverzije” posle skoro decenijske pauze vratila su se pred pozorišnu publiku spektakularnim nizom od preko 30 rasprodatih izvođenja, od decembra 2014. do juna 2015. godine, uglavnom u DOB-u i novosadskom Pozorištu mladih, ali i u Domu vojske u Pančevu, Kulturnom centru Inđije i Domu sindikata Kragujevca.

U odnosnu na prethodnu nova sezona će, najavljuje Jovanović, ipak biti “u pogledu broja igranja predstave malo umerenija”.

“Glavni krivac sam ja pošto iz sebe imam 4.000 predstava (u karijeri), i imam pravo da se malo odmorim. Odlučili smo da malo smanjimo broj, da se previše ne umorimo i da uživamo, kao što smo do sada uživali, u svakoj predstavi”, ističe Jovanović.

Komentari