Predstava “BARIKADA”*

Produkcija: Produkcija  AUTLET
Režija: Vladimir Lazić//Igraju: Branislav Petrušević Petrući, Siniša Ubović, Vladan Dujović//Tekst: Sanja Ćosić Cena ulaznice: 900 dinara.
*iznajmljen termin

“Radnja ove predstave odigrava se daleke 2020. godine, na barikadi koja se nalazi na Horgošu. Barikada radi kao preduzeće jer preko nje prelaze kontejneru, kontigenti i akcizna roba.
U tom trenutku Srbija je uveliko najmlađi član Evropske Unije, ali ne samo član već i njen predsedavajući. Iako u svetu vlada velika ekonomska kriza, Srbija je stabilna zemlja, ekonomska sila i najveći uvoznik turskih serija ikada.

Evropska Unija preko kancelarke Anđeline Henkel zahteva od rukovodsta Srbije da ukloni barikadu jer granice unutar Unije ne postoje. Zahtev se odbija jer bi ulanjanje barikade dovelo do nesagledivih posledica u prihodima naših junaka.

Umesto da barikadu ukloni, rukovodstvo barikade proglašava otvorenom iznenadnu epidemiju i obavestava Evropsku Uniju da barikada ne može da se ukloni zbog noovootkrivenog virusa tipa OH1 SAME NE SNS 1.

Ujedno se donosi odluka o proizvodnji nekoliko milijardi komada prve srpske vakcine protiv virusa a uz svaku vakcinu, građani dobijaju i novi CD jednog od ministara barikade.
Pored glavnih likova — jednog predsednika Cvetka i dva potpredsednika Slađana i Marice, u ovoj predstavi gledamo i svetski cream de la cream, od kancelarke Anđeline Henkel do ruskog rukovodstva, a upletene su i svetske špijunske službe koje sve prate preko satelita..”

Komentari