Predstava: “12 RAZIGRANIH PRINCEZA”

“Beogradski starišani i mališani” građanima Beograda poklanjaju predstavu “12 RAZIGRANIH PRINCEZA”, po tekstu i u režiji Irene Adamović.

Ova predstava je namenjena pre svega odraslima, srednjoj generaciji , koja je zaglavljena između potreba dece i ostarelih roditelja. U predstavi učestvuju deca IV-2 OŠ “Mihailo Petrović Alas”, “Beogradski starišani”, hor “Kralj Petar I” i profesori i učenica MŠ “Dr Vojislav Vučković”.

Dva dana u staračkom domu pokreću mnoga pitanja i sopstvena preispitivanja. Preispitivanja, dileme, ljubav, porodica, razočarenja, traumatična iskustva iz detinjstva, kao što su glad, politička ideologija, vaspitanje, obrazovanje. Prepliću se sadašnjost i prošlost, problemi, uspomene, nostalgija, ali i ljubav koja i ovoga puta čini čuda i pokreće na akciju. Na kraju je, kako i priliči svakoj bajci, happy end u koji nas ispraća čika Pera Stanišić rečima “Juriš u nove poraze!”: poziv da nastavimo sa borbom i ako znamo da nas na kraju čeka poraz, šalje snažnu poruku svim starim osobama, a i onima koji će tek doći u te godine, da nema predaje i da uz optimizam, vedrinu i ljubav ništa nije nemoguće, pa čak i proigrati sopstvenu konačnost u staračkom domu. Sve priče su stvarni doživljaji penzionera. Oni ne glume, već su autentični i igraju se veoma spretno.

Očekujte red suza, red smeha, puno pesme, optimizma i lepe vedre energije, začinjene ex-YU nostalgijom. Čekamo vas!

ULAZ JE SLOBODAN!

Tim koji je okosnica ovog projekta čine mame učenika iz OŠ “Mihailo Petrović Alas”:  Vera Stanišić  – slikar, prof. Vera Marković – kostimograf, Ljiljana Smilevski – grafički dizajner, Nataša Radujević – arhitekta i Irena Adamović – inž. građevinarstva. Duže od 10 godina rade ovakve programe iz entuzijazma i ljubavi. Zabavljaju se, šire pozitivnu energiju, okupljaju decu i penzionere i ruše predrasude, pomeraju granice amaterskog pristupa pozorištu. Iza njih je i “armija” ljudi, koja im pruža podršku i kojima su zahvalne: njihove porodice, škola, nastavnici, drugi roditelji, ali i ljudi iz medija, razne radionice, štamparije, krojačke radnje…

Komentari