Humanitarno izvođenje predstave “BOMBONA”

Organizacija: Pozorište DADOV i Dom omladine Beograda

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 RSD. Sav prihod od ulaznica biće prosleđen u humanitarne svrhe Gradskom centru za socijalni rad.

Foto: Predrag Mitić

 

Predstava je nastala u produkciji Pozorišta DADOV i u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i Skupštinom grada Beograda. Urađena je povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstava „Bombona“ tretira, i iz različitih uglova sagledava, problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije na njegovu pojavu. Cilj predstave je da mladima, kroz njihov jezik i kroz razumevanje generacijskog problema, pokažemo da anksioznost, melanholiju, depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Želimo da ih ohrabrimo da mogu da se povere svojim bližnjima, da je nekad u redu da se osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, da ne moraju da budu izuzetni niti nasmejani u svakom trenutku njihovog života.

 

Foto: Predrag Mitić

 

Igraju

Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosija Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.

Tekst
Filip Grujić

Kostim
Katarina Grčić Nikolić

Scenografija
Saško Krstev

Muzika
Bojan Jeremić

Koreografija
Milan Gromilić

 

Foto: Predrag Mitić

 

Filip Grujić (1995), rođen u Novom Sadu. Diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, klasa 2014/2018. Autor drame “ne pre 4:30, niti posle 5:00”, koja je dobila nagradu na konkursu Sterijinog pozorja, kao i nagradu “Slobodan Selenić”, čija se premijera planira u Ateljeu 212. Autor romana “Bludni dani kuratog Džonija”, u izdanju Samizdat B92. Autor drame “Tamo gde pevaju”, koja je ušla u najuži izbor za Sterijinu nagradu za dramski tekst i bila javno čitana u Šapcu. Autor drame “Ovde je lepo – sečem drvo, jedem pasulj” koja je imala premijeru u martu 2018. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u režiji Milje Mazarak. Autor drame “Kako ja ovo sinu da objasnim?” koja je imala premijeru 14. decembra 2018 u Pozorištu mladih, Novi Sad, u režiji Vojkana Arsića. Radio kao dramaturg i adaptirao “Šeherezadu” za potrebe istoimene predstave, u režiji Slobodana Beštića na sceni Kosmodrom (Dorćolsko narodno pozorište). Dobitnik stipendije za razvoj scenarija “Rupa” od strane FCS-a. Scenarista kratkog igranog filma “Glad”, u režiji Tamare Todorović. Film je bio deo mnogobrojnih međunarodnih festivala (Tel Aviv, Solun, Herceg Novi, Izola, Sofija, Bukurešt…), a dobio je nagradu za najbolji scenario na festivalu SEECS u Bukureštu, kao i nagradu publike u Mostaru. Trenutno piše drugi roman.

 

Marko Čelebić, rođen 1995. godine u Novom Sadu. Student je treće godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dušana Petrovića i Ane Tomović. Pre FDU-a studirao ekonomiju na WU (Wirtschaftsuniversitaet Wien) u Beču. Autor je studentskih predstava “Perje” (Raymond Carver) i “Ruined” (Lynn Nottage), a dramu “Ruska smrt” (Irena Vaskovska) postavio je na Festivalu ruske drame u “UK Vuk” 2017. godine. Koautor je predstave “Transit” koja je izvođena u Besanconu, Francuska. Takođe je radio kao asistent režije kod Darijana Mihajlovića u predstavi “Florentinski Šešir” (Ežen Labiš) pozorište “Boško Buha” i Aleksandra Popovskog u predstavi “Dopler” (Erlend Lu), Srpsko Narodno Pozorište, Novi Sad. Ove godine postavio je predstavu “Realno, što da ne” koja se igra na repertoaru u UK Vuk. Na Fakultetu dramskih umetnosti režirao predstavu Georga Bihnera “Leons i Lena”, koja je premijerno izvedena 23. aprila 2019. godine.

Komentari