POZORIŠTE PONEDELJKOM: “ONJEGIN”

Cena ulaznice: 400 dinara.

Iako je Puškinov „Evgenije Onjegin“ deo lektire i roman, koji nas prati tokom celog života, veoma retko se susrećemo sa njim u dramskoj formi. Šta predstavlja taj roman? Filozofsko razmišljanje o životu u formi poezije? Ljubavnu priču? Ogroman prostor sveta i osećanja, koji je upio u sebe sve epohe, igre uma, bes, satiru, cinizam, saosećanje i oproštaj?

Rusi nazivaju taj roman „Enciklopedija ruskog života“. Pažljivo, trudeći se da ništa ne uništimo i ništa ne propustimo, pokušali smo da pronađemo scenski izraz, koji bi bio ekvivalentan Puškinovoj reči i sižeu. Ovo je naše saznanje o Puškinu, njegovim junacima, njihovom svetu i Rusiji.

 

O REDITELJU
Jovan Stamatović-Karić (14.04.1986) studirao klavir na Kijevskoj Muzičkoj Akademiji i Univerzitetu Mozarteum (Salcburg). Od 2003 aktivno nastupa kao solista, solista sa orkestrom, solista ansambla, pratioc itd. u mnogim prestižnim salama različitih zemalja. 2011 upisuje pozorišnu režiju, klasa pr. Lj. Ristića. Autor muzike za nekoliko predstava, audio i radiodrama i filmova.

 

IGRAJU
Nikola Šurbanović – Onjegin
Bojana Stanković – Tanja
Aleksandar Jovanović – Lenski
Milena Ignjatović – Olga
Nikola Ivačkov – Batler
Nataša Sparić – Dunjaša
Miloš  Punišić – Žora

AUTORI ORIGINALNE MUZIKE
Veljko Karić i Jovan Stamatović-Karić

POSEBNA ZAHVALNOST
Filipu Gajiću i Ani Sofrenović

KOSTIMOGRAF
Milana Stanković

AUTOR VIDEO MATERIJALA
Luka Bursać

REDITELJ
Jovan Stamatović-Karić

Komentari