Pedja Bajović: S NOGU

Regionalna Stand Up Comedy turneja. Program najavljuje komičar iz organizacije Standup.rs
Cena ulaznice: 500 dinara (ograničen broj od 250 sedećih mesta).

Pedja Bajović
, jedan od osnivača stand up komedije na Balkanu, obilazeći osam gradova na prostoru eks-YU u kojima je živeo tokom svojih nepunih 40 godina, nastupiće 10. marta u Beogradu sa celovečernjom stand up predstavom.

Domaća publika imaće priliku da uživa u originalnom humoru spakovanom u skoro dva sata programa koji počinje u 20h.
Nakon sedam godina aktivnog bavljenja stand up komedijom, kao komičar i kao producent, Pedja Bajović kreće na regionalnu turneju, sa svojom prvom celovečernjom predstavom, pod nazivom S NOGU. Turneja kreće iz Zagreba u četvrtak 1. marta (19.30h), da bi na svoj 40. rođendan (12.3.) Pedja Bajović turneju završio u rodnom mu gradu – Bijelom Polju u Crnoj Gori. U međuvremenu će obići još i Mursku Sobotu, Banjaluku, Sarajevo, Mostar, Beograd i Požegu.

*** Deo prihoda od prodatih ulaznica za stand up komediju Pedje Bajovića, koja se održava 10. marta od 20h u Domu omladine Beograda, u organizaciji kluba komedije Standup.rs, biće doniran za pomoć malom Milanu Ponjigeru: https://www.domomladine.org/vesti/humano-za-novi-zivot-malog-milana-ponjigera/

Pedja je došao u Požegu – da odraste. Njegovi su se doselili nekako trbuhom za kruhom, a dok su oni to radili, on je šalabajzao, prvo po ulicama oko Suda, a onda po 3. reonu. Pred kraj osnovne škole (Petar Leković rocks!!!) mu je krenuo nemir. Trebalo je nekako pobeći iz uspavane provincije – bez uvrede! Uspeo je, otišao u vojnu školu itd, ali je zbog roditelja i prijatelja koje je ostavio iza sebe, i dalje jako vezan za ovaj mali grad.

Dok je odrastao u Požegi, Pedja je Beograd stalno – slušao. Bio je navučen na tadašnju dvestadvojku i kroz taj program i informacije, upoznao je dobro Glavni grad i pre nego što je i došao u njega. A životni put ga je tamo naneo ’92. godine, kada je kao pitomac tadašnje vojne akademije u Rajlovcu, bio evakuisan iz tada već ratnog Sarajeva. Uvidevši čemu, u stvari, služi vojno školovanje napušta vojsku i kreće u potragu za odraslim sobom.

Upisuje studije sociologije na Filozofskom, jer mu ništa drugo nije palo na pamet. Sasvim slučajno za život počinje da zarađuje novinarenjem upravo na Beogradu 202 i u nekoliko štampanih izdanja. Beograd je tada, u vrijeme embarga i hiperinflacije (rat se službeno događao ‘tamo negde’) bio jako teško mesto za život, ali ga je on, kao i mnogi drugi, preživeo.

“Volim Beograd” kaže Pedja, “Volim ga onom mešavinom nostalgije i divljenja zbog svega šo je taj grad prolazio, a ipak ostao – metropola! Svaki dolazak u njega, bilo poslom ili privatno ima taj osećaj – dolaska kući”.

 

 

O čemu je predstava?

“Neki su prestari da bi se sećali one zemlje na “J”, neki su premladi da bi se odatle i mogli ičega sećati. Mi u tzv. srednjim godinama se toga i tada lako prisećamo.
Ipak, ovo nije neka nostalgična priča. Ovo je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji (kao da postoji sadašnja!) uglavnom – tu smo i sada. Iako razdvojeni, neka od tih svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mesecu, a treći na Marsu i tako dalje…

Stand up komedija je priča – o životu. Nije to pričanje viceva ili neka gluma u šaljivim skečevima. To je razgovor komičara i publike, a njihov smeh potvrda je međusobnog razumevanja.

Puno više pitanja i još manje odgovora dobićete u ovom druženju s Pedjom od skoro dva sata!”

Više informacija www.PEDJABAJOVIC.com

 

Komentari