Monodrama: FETIŠISTA

Igra: Nikola Fišeković. Cena ulaznice: 100 dinara.

Monodrama “Fetišista” nastala je po motivima istoimene priče francuskog pisca i filozofa Mišela Turnijea. Fetišista je tragikomična ispovest čoveka koji sam za sebe kaže “Ja nisam kao drugi, mene vuče moja sudbina, jer ja koji vam ovo pričam imam svoju sudbinu a moja sudbina su… krpice”.

Priča počinje od zbunjenosti  junaka svojom seksualnošću, njenim otkrivanjem, prihvatanjem pa nas vodi kroz razne tragikomične situacije koje prolazi čovek koji ima svoju sudbinu. Sasvim je očigledano da je Mišel Turnije ovom pričeom želeo da prikaže pojedinca koji se razlikuje od drugih ali ne svojom voljom. Možda je baš zbog toga tema ove predstave aktuelnija danas nego kad je nastala.   

Nikola Fišeković je diplomirao glumu 2001. godine u klasi profesora Petra Zeca i asistentkinje Olivere Ježine. Glumio je u predstavama: Izbiračica, Ožaloščena porodica, Marksatana, San letnje noći, Plej Čehov… Takođe je igrao u TV serijama: O štetnosti duvana (Čehov), Mansarda, Il Commesare Nardone… Pored glume, Fišeković je bavi pisanjem za radio, televitiju i film: Dekat, TV drama – RTS, Vinska pesma – Radio Beograd, Miodrag, sitkom – TV Prva…

Komentari