DANCING CITY

Prvi edukativni festival uličnog plesa

Dom omladine Beograda biće od 4. do 6. marta centar najboljeg savremenog hip hop, jazz i street plesa! U okviru DANCING CITY festivala Beograd će ugostiti troje renomiranih svetskih koreografa: Nicholas “Nick” Bassa, Ambru Succi i Roland “Roro” Tabora. Oni će održati nekoliko praktičnih i teorijskih radionica za mlade ljude iz Beograda i Srbije koji se na razne načine bave plesnom umetnošću, bez obzira na profesionalni status.

Nicholas “Nick” Bass poznat je po radu sa Michael Jacksonom, Justin Timberlakeom, Beyonce…, Ambra Succi je koreografkinja jazz/contemporary plesnog stila (“So you think you can dance” Scandinavia),  dok je Roland “Roro” Tabor koreograf izvođača poput Ne-Yo, Omarion, Miss Eliot, Ciara

Ideja o pokretanju DANCING CITY festivala, potekla je od Milice Cerović i Alekse Raifovića, dvoje iskusnih i uspešnih plesača i koreografa iz Srbije, i to iz potrebe za akademskim napretkom u oblasti igre, baleta i plesa u širem smislu, ali i zbog mnogobrojnih mladih ljudi koji se kod nas plesom bave bilo profesionalno ili amaterski. Projekat su podržali Grad Beograd, Ambasada SAD u Beogradu i Dom omladine Beograda.

Zamišljen kao kratka i dinamična edukativna forma, DANCING CITY biće odlična prilika za domaće plesače i javnost da upoznaju sa obrazovnim programima evropske i svetske igračke scene. DANCING CITY pruža mogućnost SVIM MLADIM igračima različitih plesnih stilova, iz Srbije i regiona, uporište za obrazovni napredak u umetničkoj igri kroz usavršavanje različitih stilskih tehnika, scenskog izražavanja i upoznavanje sa stvaralaštvom poznatih koreografa čiji je rad u značajnoj meri uticao na razvoj plesne umetnosti.

Svi detalji o prijavi zainteresovanih učesnika i programu radionica mogu se pronaći na oficijelnoj internet stranici festivala: http://www.dancingcity.rs.

Komentari