POZORIŠNA JESEN ZA TINEJDŽERE PONOVO U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima edukativne pozorišne predstave namenjene njihovom uzrastu.

Tokom prethodne sezone Studio Centar i Dom omladine Beograda su realizovali 5 pozorišnih predstava, uključujući i dve premijere, koje su ukupno izvedene 30 puta.

Predstave: „Mi deca sa stanice Zoo“, „Dnevnik Ane Frank“, „Deca na internetu 2“, „Rijaliti Škola“ i „Otuđenje“, tokom sezone 2017/2018. videlo je blizu 5.500 gledalaca!

Sezonu 2018/2019. otvoriće u ponedeljak, 24. septembra predstava „Deca na Internetu 2“, koja se bavi temom zloupotrebe i zaštite dece na Internetu, dok će dan kasnije, u utorak, 25. septembra biti odigrana predstava „Otuđenje“, po motivima kratkih drama Ežena Joneska. Ovaj komad se bavi temama veličanja i idealizovanja današnjih javnih ličnosti, virtuelnim svetovima mladih ljudi, kontrolom mišljenja i slobode kretanja, kao i besmislenim, surovim i užasnim rijaliti programima.

 

Tokom oktobra i novembra, pored navedenih naslova biće igrane i predstave „Rijaliti Škola“ po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović i „Dnevnik Ane Frank“, dok nas u decembru očekuje prva od dve planirane premijere za ovu sezonu: „Borilački klub“, po motivima istoimene knjige Čaka Palahnjuka, koja će se baviti problemima vršnjačkog nasilja, navijačkih grupa i huliganizma.

Druga premijera u sezoni 18/19, predstava „35 kalorija bez šećera“ koja se radi po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović i govori o problemu anoreksije među mladim devojkama, planirana je za februar 2019.

Sve predstave će, kao i do sada, biti igrane u kamernom ambijentu sale „Amerikana“, u kojoj publika dobija priliku da interaktivno učestvuje u predstavi i doživi je na jedan potpuno drugačiji način.

Ulaznice za sve predstave se mogu kupiti i u slobodnoj prodaji na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 500 dinara, dok je za školske posete obezbeđen dodatni popust.

Komentari