POZNATI SVI UČESNICI HUMANITARNOG FESTIVALA NOĆ ZA POMOĆ U DOB-u

Humanitarni muzički festival „Noć za pomoć“, koji će ujedno biti i prva od dve centralne manifestacije obeležavanja 50 godina Doma omladine Beograda, 10. juna okupiće najveće zvezde domaće rok i pop muzike ujedinjene u nameri da pomognu ugroženima u nedavnim katastrofalnim poplavama.

Svaki posetilac će na ulazu u Dom omladine Beograda, samo u utorak  10. juna donirati najmanje 1.003 dinara (a može dati i više)  direktno Crvenom krstu Srbije, koji će novac dalje uputiti ugroženim građanima. Festival je organizovan sa 0 dinara budžeta i svi angažovani na organizaciji i realizaciji rade potpuno besplatno.

 

Već od 14 časova program će početi na popularnoj sceni „Zidić“ ispred Doma omladine Beograda, gde će nastupiti: Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Intermezzo, Kristali i Straight Mickey and the Boyz. Posetioci programa na “Zidiću” takođe će moći da doniraju novac u kutije Crvenog krsta Srbije koje će biti ispred DOB-a.

 

Od 19 časova program se nastavlja u dve sale Doma omladine Beograda i trajaće do kasno u noć.

U Velikoj Sali sviraće: Bajaga i Instruktori, Van Gogh, S.A.R.S, Marčelo i Iskaz, Babe i Nikola Vranjković. U sali Amerikana nastupiće: Partibrejkers, Orthodox Celts, Rambo Amadeus, Goribor, Bad Copy i Beogradski sindikat.

 

Noć za pomoć organizuju Dom omladine Beograda, MTV i Long Play,  uz podršku Crvenog krsta Srbije.

 

Važno je naglasiti da će, pored komletnog prihoda od ulaznica, i sav prihod od pića prodatih u DOB-u tokom festivala takođe biti kroz Crveni krst Srbije usmeren  za pomoć ugroženima od poplava.

 

Crveni krst Srbije je jedinstvena, najveća i vodeća humanitarna organizacija u Srbiji čiji rad i ponašanje regulišu osnovni principi Međunarodnog pokreta Crvenog krsta, kao i domaće zakonodavstvo. Osnovna misija Crvenog krsta je da olakša ljudsku patnju, odnosno, da pomogne onome ko je u stanju nevolje i potrebe. Uloga Crvenog krsta je i u ovom poslednjim događajima jakih poplava koje su pogodile našu zemlju, bila da pomogne onima koji su najugroženiji. Nacionalni tim Crvenog krsta Srbije je od prvog dana bio u Obrenovcu, Valjevu i Lazarevcu, pružajući pomoć licima sa poplavljenih područja u evakuaciji, prihvatu i zbrinjavanju evakuisanih lica u oformljenim evakuacionim centrima. Podrška u artiklima hrane i higijene se svakodnevno, uz veliko angažovanje volotera, distribuira za više od 2000 lica u prihvatnim centrima, 16.227 koja se nalaze u privatnom smeštaju kao i onima koji se nalaze u Obrenovcu. Crveni krst Srbije je do sada otpremio više od 1234 tone humanitarne pomoći u hrani, higijeni i bebi paketima za lica sa poplavljenih područja.

 

„Festival Noć za pomoć vidimo kao izuzetnu podršku našim aktivnostima za obezbeđivanje adekvatne i pravovremene pomoći onima kojima je napotrebnija.  Zahvalio bih se organizatorima, ali i svima onima koji će svojim učesćem privući veliki broj posetilaca“, izjavio je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

Komentari