Potter Manija 2017.

Osmog aprila 2017. godine održaće se treća po redu Potter Manija, konvencija posvećena svim ljubiteljima  priče o Dečaku koji je preživeo i drugim likovima iz mašte Džej Kej Rouling. Dom omladine Beograda će se ponovo pretvoriti u Čarobnjačku školu, a pored predavanja, tribina i radionica, posetioci će moći da učestvuju i u brojnim igrama koje će im omogućiti prikupljanje poena za jednu od četiri Kuće. Svaki posetilac će na ulazu dobiti po 5 bonova uz pomoć kojih će moći da učestvuje u igrama i osvoji bodove za Kuću koju preferira.

Dođite da branite boje Grifindora, Sliterina, Rejvenkloa ili Haflpafa, ili da kao neutralni posetilac samo uživate u atmosferi i igri uloga na najinteraktivnijoj od svih Sakurabaninih konvencija. Prve godine je pobedu odneo Sliterin, druge Grifindor, a ko će biti na šampionskom postolju ove Potter Manije ostaje da se vidi.

Cena dnevne ulaznice:  350 din. Ulaznice  se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na samom ulazu  u Dom omladine Beograda tokom samog događaja.

Organizacija: Udruženje SAKURABANA

 

PROGRAM:

Velika sala

11:00 Sortiranje po kućama

U velikoj sali Doma omladine Beograda Glave Kuća će prozivati sve ovogodišnje učesnike, koji će biti razvrstani u jednu od četiri opcije i jasno obeleženi narukvicom u svojoj boji.
Sortirani učesnici će tokom dana imati priliku da se takmiče u različitim disciplinama i na taj način osvoje bodove potrebne za pobedu Kuće kojoj pripadaju.

13:30  Tribina: Fantastične zveri i novi filmski univerzum

Učestvuju: Miljan Tanić, Đorđe Bajić i Isidora Vlasak, a učešće publike je i više nego poželjno

Nedavni filmski hit “Fantastične zveri i gde ih naći”, za koji je scenario pisala Džej Kej Rouling lično, predstavlja prekretnicu u “Hari Poter” franšizi – po prvi put, pred nama se otvorio široki čarobnjački svet koji čini univerzum za sebe, umesto da pratimo isključivo naslovnog junaka i njegove avanture. O tome kako nam se dopao film, kako će uticati na dalji razvoj franšize, šta možemo da očekujemo od narednih nastavaka, i koji im je moj bio trebao onaj plot tvist na kraju, raspravljaćemo u tanka crevca u okviru tribine.

 

16:30 Tribina: Hari Poter i Ukleto dete

Kulturna disekcija najnovijeg ostvarenja objavljenog pod imenom legendarne spisateljice Džej Kej Rouling. Još jedan u nizu bestselera, da ili ne? Da li je Džej Kej napravila fenomenalan potez objavljujući ovaj pozorišni scenario, ili se obrukala poturajući tuđ fenfikšn dubioznog kvaliteta? Dođite da prodiskutujemo zajedno! Mnoštvo trivija i interesantnih činjenica, kao i nepopularnih mišljenja za vas pripremaju Miljan Tanić i Hristina Vlajković (omatoreli fanovi).

 

19:30  Kviz: Moj film je bolji od tvog  – HP specijal

„Moj film je bolji od tvog“ je prijateljsko sukobljavanje mišljenja u debatnom formatu. Inteligentni, šarmantni i duhoviti gosti se upinju da objasne sudijama, publici, a ponekad i sebi koji je najbolji lik u “Game of Thrones”, zašto je Padme Amidalu trebalo da igra Sloboda Mićalović, zašto je Vatanuki bolji cimer od Totora. Pobedniku je jedina nagrada večna slava. Poraženi mogu da skopne u večnom zaboravu. Ili da se vrate na reprizu.

Ljubaznošću organizatora MFjeBOT ekipi je pripalo to zadovoljstvo da organizuje specijal posvećen franšizi „Hari Poter“. Naravno, podrazumeva se da će se četvoro učesnika ovoga puta nadmetati i za čast svojih Kuća.

 

21:00 – Kosplej takmičenje i Proglašenje pobednika

Kao poslednja prilika da se skupe bodovi i dođe do pobede za najbolju kuću ove godine, tu je tradicionalno kosplej takmičenje. Dakle, možete da se maskirate u nekog od omiljenih likova iz Harijevog magičnog sveta ili da glumite originalnog, izmišljenog lika koji se uklapa u taj svet.

 

 

Amerikana:

12:00 Radionica:  Nacrtajte svoju Magičnu zver

Vodi: Jovana Sretenović

Ovoga puta nas čeka osveženje pravo iz  umetničke radionice. Naša profesionalna mlada ilustratorka Jovana Sretenović, predavač manga radionice, ponudiće jedinstvenu zabavu u vidu potpuno nasumičnih zadataka, gde će publika biti u prilici da iskaže svoju kreativnost spajanjem određenih zadatih elemenata u jedno skladno zamišljeno magično stvorenje. Cilj je da osmisite svoju magičnu zver, koja kao da je izašla iz sveta “Hari Poter” knjiga, a pri tom se naravno i zabavite. Najbolji radovi biće nagrađeni!

 

15:00  Radionica: Kako napraviti svoj štapić

Vodi: Vladimir Matić-Kuriljov

Vladimir Matić-Kuriljov – za prijatelje, Šunak –  ilustrator, primenjeni umetnik i kosplejer, će vam pokazati čarobnjačke štapiće koje je napravio za ovu priliku. Pričaće vam o materijalima, alatima i tehnikama koji se mogu koristiti, i demonstriraće uživo postupak pravljenja i farbanja jednog štapića.

 

18:00 Kviz: Prepoznaj magičnu zver

Ove godine organizujemo kviz znanja o magičnim stvorenjima! Po jedan predstavnik iz svake Kuće će imati priliku da pokaže svoje znanje i osvoji bodove za kup.

Pitanja će biti bliska učenicima pošto će se pretežno zasnivati na lektiri „Fantastične zveri i gde ih naći“ gospodina Skamandera. Učesnici će, korak po korak, dobijati kratke opise na osnovu kojih moraju pogoditi koje magično stvorenje je u pitanju. Što je manji broj koraka potreban da bi se pogodilo stvorenje, to je veći broj bodova.

 

Propratni programi:

Slikanje sa rekvizitima
Zabava za sve fanove. Obezbeđen je određeni broj rekvizita sa kojima posetioci mogu da se fotografišu ispred platna i kasnije dobiju svoju fotografiju na FB-u.

C22 – Društvene igre
Predstavljanje društvenih igara. Oni koji se budu najbolje igrali dobijaju bodove za svoje kuće.

Conflux – MtG – Početnički turnir
U skladu sa tematikom, Magic the Gathering je igra koju će ekipa iz Conflux-a predstaviti i organizovati početnički turnir. Najbolji igrači osvajaju bodove za svoje kuće.

Prodajni sajmić
Tokom celog dana posetioci će moći da obiđu prodajni sajmić na kom će moći da vide rukotvorine domaćih kreatora, ali i štandove domaćih izdavača koji su pomogli organizaciju događaja.

 

Klubić (Three Broomstick Inn) – Krčma Tri metle:

 

11:00 -21:00  – Taverna

Imajući u vidu da su mnogi ljubitelji HP serijala porasli i sada mnogo više uživaju u čašici razgovora nego u igranju, obezbedili smo mesto i za njih. U taverni će moći da se nađe domaće pivo poznato kao “Kod Baneta”, ali i suši za one koji su gladni, a za najmlađe tu će biti Bubble Tea u bojama kuća!

 

21:30  – Žurka povodom završetka Potter Manije 2017.

Na zahtev učesnika, dobili smo sat i po vremena za sve da se zabave u Taverni.

 

Neke od igara koje vas očekuju tokom dana:

Mozgalice

Duhovi, predstavnici kuća, nalaze se na različitim lokacijama u Domu omladine Beograda. Svako od njih ima gomilu zagonetki i posetioci ih pogađaju. Svaka rešena zagonetka donosi bodove.

Skrivalica

Po celom prostoru u DoB-u su sakrivene Skrivalice, i na svakih sat vremena će biti postavljene na nova mesta. Svako nalaženje donosi bodove.

Bacanje kockica

Igra na sigurno. Što veći broj na kockicama dobijete, to više bodova dobija vaša kuća.

 

Video igre

Takmičenje u video igrama za bodove za kuće.

Igraće se: “Harry Potter: Quidditch World Cup” i “Wonderbook: Book of Spells”.

 

Kvidič Pong

Za sve preko 18 goina, posebna zanimacija! Čarobnjački pong turnir među kućama meriće vaše sposobnosti ciljanja u neprijateljsku čašu sa pivom (ili ako ste baš ispod 18, nealkoholnog pića). Cilj je pogoditi što više neprijateljskih čaša, i naterati neprijateljski tim ili da se klati, ili da skakuće, jerbo trčkanje do toaleta nije uključeno u okvir ograničenog vremena po partiji. Srećno!

 

Šah

Idealna prilika za merenje intelektualnih snaga u cilju osvajanja bodova za voljenu kuću.

I još drugih igara: Obaranje kegli, Tangram, Njuškavac,…

Komentari