Potpisan protokol o nastavku saradnje Doma omladne Beograda i Muzičke produkcije RTS

Nastavak programsko-poslovne saradnje između Doma omladine Beograda i Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije ozvaničen je godišnjim protokolom koji su potpisali Andrija Bojanić, v.d. direktora DOB-a i Dragoslav Stanisavljević, izvršni direktor Muzičke produkcije RTS.

Dragoslav Stanisavljević i Andrija Bojanić, foto DOB

 

Zajednička kulturna misija i visoki umetnički i stručni kriterijumi u kreiranju i izvođenju programa, predstavljaju jednu od glavnih uporišnih tačaka saradnje ove dve institucije. Tokom narednih meseci, publici će u Domu omladine zajednički predstaviti izuzetne koncerte u izvođenju Big Benda RTS i istaknutih domaćih i inostranih solista i kompozitora, koji će nastupiti kao specijalni gosti. Big Bend RTS je jedini profesionalni džez ansambl u Srbiji u formaciji big benda, podjednako aktivan na koncertnim scenama i u studiju. Dom omladine Beograda, kao institucija koja tokom 2024. obeležava 60 godina postojanja, a od 1971. godine organizuje Beogradski džez festival – najstariji i međunarodno najugledniji srpski džez festival, kontinuirano radi na promociji džez muzike kao umetničke forme i daje podršku srpskoj džez sceni.

Dragoslav Stanisavljević i Andrija Bojanić, foto DOB

„Izuzetno mi je drago što nastavljamo saradnju sa istaknutim ansamblom kakav je Big bend RTS, koji je dugi niz decenija jedan od glavnih stožera džeza u Srbiji. Naša saradnja iz prethodnih godina u predstojećem periodu biće unapređena, sa željom da publici ponudimo još atraktivniji i raznovrsniji koncertni program. Dom omladine, kao beogradska kuća kulture i umetnosti koja posebnu pažnju u svojim programima posvećuje mladima, za poseban zadatak ima stvaranje i negovanje nove publike, kod koje će razviti interesovanje za kvalitetne umetničke sadržaje – u ovom slučaju džez muziku. Kao ustanova koja sledeće godine po četrdeseti put organizuje Beogradski džez festival, posvećeni smo u velikoj meri i podršci srpske džez scene. Smatramo da je Big bend RTS, sa visokim umetničkim kvalitetom i pažljivo izabranim repertoarom koji neguju, pravi partner u ostvarenju tog cilja.“, istakao je Andrija Bojanić, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Dragoslav Stanisavljević i Andrija Bojanić, foto DOB

„Sa zadovoljstvom ulazimo u novu sezonu zajedničkih programa sa Domom omladine Beograda, koji doživljavamo i kao kuću džez muzike, jer ne samo da organizuje najstariji srpski džez festival, već kontinuirano radi na promociji džez muzike kao umetničke forme i pruža domaćim muzičarima bitnu podršku. Big bend RTS je već 75 godina reprezent vrhunskih umetničkih dometa sa najvišim standardima u izvođenju džez muzike. Dom omladine je ustanova kulture koja već 60 godina funkcioniše po istim programskim i profesionalnim principima, tako da je naše partnerstvo prirodno udruživanje snaga na istom putu. Potrudićemo se da publici ponudimo moderan program tokom sledeće koncertne sezone, uz eminentne goste iz zemlje i sveta i da obeležimo neke datume značajne za razvoj džeza i muzike uopšte.“, poručio je Dragoslav Stanisavljević, izvršni direktor Muzičke produkcije RTS

Komentari