Domu omladine Beograda zahvalnica Saveza slepih Srbije

Savez slepih Srbije dodelio je Domu omladine Beograda zahvalnicu za kontinuiranu podršku koju pruža slepim i slabovidim osobama i radu Saveza. Priznanje je dodeljeno na svečanosti koje Savez slepih Srbije tradicionalno organizuje na kraju godine, uz dodelu priznanja istaknutim organizacijama i pojedincima. U ime Doma omladine Beograda zahvalnicu je primio Aleksandar Simić, producent programa.

Foto: Savez slepih Srbije

Dom omladine Beograda izuzetno je zahvalan na ovom priznanju i, kao ustanova namenjena svim građanima utemeljena na principima podrške lokalnoj zajednici, nastaviće da bude pristupačan, kako prostorno tako i programski, grupacijama kojima je potrebno pružiti još više mogućnosti za integraciju u redovne društvene i kulturne aktivnosti.

Foto: Savez slepih Srbije

Svečanost Saveza slepih Srbije je održana 21. decembra a svojim prisustvom skup je biranim rečima osveštao njegova svetost patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Gospodin Porfirije.

Tom prilikom je uručeno najviše priznanje Saveza, nagrada „Filip Višnjić“, proglašeni rezultati 42. Književnog konkursa, proglašeni najbolji slepi učenici i student, a najzaslužnijim institucijama društveno odgovornim kompanijama i pojedincima su uručene zahvalnice.

Ovakvim aktivnostima Savez slepih Srbije nastoji da afirmiše stvaralaštvo i uspehe svojih članova I da ih podstiče da postižu sve bolje rezultate.

Komentari