POPUNJENA LISTA UČESNIKA ZA RADIONICU “NAPRAVI SVOJ SVEMIR”!

Obaveštavamo sve zainteresovane da je POPUNJENA lista učesnika za Kreativnu radionicu NAPRAVI SVOJ SVEMIR, u okviru ASTRO VIKENDA . Svi kojima su prihvaćene prijave biće obavešteni telefonom ili mejlom. Od ovog trenutka više nećemo primati prijave. 

Svima koji nisu uspeli da se prijave preporučujemo da decu dovedu u subotu, 28. decembra, od 15 časova, kada će biti priređena promocija knjige Nikole Božića „Astronomija“, u izdanju Kreativnog centra.

 

Nikola Božić rukovodi Odeljenjem matematičko-tehničkih nauka u Istraživačkoj stanici Petnica, učestvuje u međunarodnim procesima koji se tiču upravljanja internetom, interesuju ga klimatske promene, organizuje astronomska takmičenja i drugo. Ipak, najveći izazov za njega predstavlja približavanje nauke mladima. Iz tog razloga drži predavanja, piše članke za mnoge časopise i uređuje naučnu rubriku portala B92. Kao nacionalni koordinator za obeležavanje Međunarodne godine astronomije, 2009. godine dobio je plaketu “Milutin Milanković”. „Astronomija“ je knjiga koja čitaoce upoznaje sa osnovnim principima astronomske nauke i otkriva im mnoštvo zanimljivosti koje su u vezi sa njom. Čitalac može saznati šta je astronomija, kakva sve sazvežđa postoje, kako nastaju pomračenje Sunca i Meseca, od čega se sastoji rep komete, šta su supernove, kako nastaju crne rupe. Radeći vežbe predložene u knjizi „Astronomija“, dete može samo da otkrije i nauči nešto više o različitim oblastima astronomije: da pronađe zvezdu Severnjaču, da obeleži sopstveni meridijan, da prati Mesečeve mene, da noću odredi gde se nalazi, da raspoznaje sazvežđa, da zagreje vodu energijom zvezde!

Vidimo se na ASTRO VIKENDU!

Komentari