Pokaži deci da smo jednaki – dodirni njihova srca! ACTiviraj se!

[VESTI NAŠIH PARTNERA] ACTiviraj se” jedan je od projekata AIESEC kancelarije na Ekonomskom fakultetu koji za cilj ima socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju. Ovaj humanitarni projekat uspešno se realizuje četvrtu godinu za redom.

U okviru projekta “ACTiviraj se”, organizovaće se završni događaj 29. aprila sa početkom od 15č u sali doma za decu bez roditeljskog staranja ”Jovan Jovanović Zmaj” koji će okupiti veliki broj mališana. Sam događaj svojim prisustvom upotpuniće domovi za decu bez roditeljskog staranja ”Drinka Pavlović”, ”Dragan Filipović Jusa” i ”Jovan Jovanović Zmaj”.

U periodu od šest nedelja održane su mnoge kreativne radionice kao i odlazak dece u Zoološki vrt, a na samom događaju planirano je da se volonterima uruče sertifikati u znak istrajnosti. Cilj je da se deca međusobno druže, da shvate da smo svi jednaki i da ne postoje razlike među nama, da im se podigne svest o toleranciji kao i da steknu osećaj pripadnosti i prihvaćenosti.

AIESEC je najveća međunarodna organizacija vođena od strane studenata. Postoji u 124 zemlje sveta i mladima pruža mogućnost da kroz praktično iskustvo steknu liderske sposobnosti. Kroz fokus kancelarije, a to su stručne i razvojne prakse, AIESEC mladima omogućuje putovanja, usavršavanje jezika, upoznavanje različitih kultura, internacionalni timski duh i sticanje novih iskustava. Putem društveno-odgovornih projekata i edukacija koje AIESEC organizuje, mladi ljudi imaju priliku da se lično i profesionalno razviju.

Komentari