PETICIJA ZA IMENOVANJE PLATOA MILANA MLADENOVIĆA

Kancelarija za mlade grada Beograda pruža punu podršku inicijativi da plato ispred Doma omladine dobije ime rok muzičara Milana Mladenovića i od subote 2. aprila, svakodnevno od 12 do 18 časova, ispred Doma omladine organizuje potpisivanje peticije građana.

Kancelarija za mlade podržava ovu inicijativu snažno verujući da je Beograd zaslužio da na centralnoj gradskoj lokaciji dobije mesto koje je posvećeno čoveku kojim se ovaj grad dičio, čoveku koji je svojim ukupnim angažmanom postao simbol urbanog, otvorenog, kosmopolitskog Beograda.

“Mi pripadamo mlađim generacijama, koje nisu neposredno rasle uz njegovu muziku, generacijama koje su na neki način stasavale u momentu kada je otpočelo ponovno uspostavljanje svih onih vrednosti koje su razarajuće 90-te godine poništile, i koje su slušale o Beogradu kakav je nekada bio, i kakav bi ponovo trebalo da postane. Taj „grad koji je nekada bacao svetla daleko“, jeste grad koji je stvarao Milan Mladenović i jeste grad u kojem mi želimo da živimo“, izjavio je Kosta Andrić, šef Kancelarije za mlade.

Stranica na društvenoj mreži Facebook, koja je pokrenuta u znak podrške ovoj inicijativi pre svega nekoliko dana, dobila je preko 10.000 članova , dok su svoju javnu podršku, između ostalih do sada dali rok kritičar Peca Popović i Udruženje rok muzičara Srbije.

Komentari