Orchestrina Adriatica 21. aprila na 4. TODO MUNDO festivalu

Umesto 22. aprila, kako je ranije najavljeno, 4. World Music Festival TODO MUNDO, počeće 21. aprila u 21 sat, koncertom italijanskog sastava Orchestrina Adriatica, u Studiju 6 Radio Beograda. Do pomeranja koncerta na dan ranije došlo je iz tehničkih razloga. Ulaz na ovaj koncert je besplatan, a broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani da prisustvuju koncertu u Studiju 6 Radio Beograda treba da se prijave putem mejla: muzicka3p@rts.rs.

Oni koji ne obezbede svoje mesto na koncertu, biće u prilici da ga uživo prate preko kanala RTS Digital i Trećeg programa Radio Beograda.

 

Orchestrina Adriatica prestavljaju bogatstvo zvukova Mediterana, počev od instrumenata za koje narodi Sredozemlja tvrde da su izvorno njihovi, preko raznih jezika i melodija koji pokazuju koliko su narodi na mediteranu kulturno bliski. Ova fenomenalna postava putuje kroz muziku od južne Italije, preko Balkana, Izraelea sve do Severne Afrike i Pirinejskog polustrva. Orchestrina Adriatica postoji već desetak godina i ovo je njihov prvi nastup u Srbiji. Koncert na Todo Mundo festivalu su pomogli Italijanski Institut za kulturu u Beogradu, kao i DCE projekat Jadranskog-jonskog makroregiona.

Festival TODO MUNDO se nastavlja koncertima u Domu omladine Beograda, od 24. do 26. aprila. Publika će biti u prilici da čuje izuzetne bendove, koje čine muzičari iz najrazličitijih delova sveta – od Kine, Turske i Palestine, preko Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, do Mađarske, Velike Britanije i Norveške. Festival, prvi put ove godine, pored muzičkog predstavlja i folklorno plesno nasleđe.

U prodaji su jedinstvene komplete ulaznica za sve koncerte na festivalu – ukupno 6 izvođača, po ceni od samo 1000 dinara. Količina jedinstvenih kompleta u prodaji je ograničena. Dostupne su i pojedinačne ulaznice, koje važe za ceo večernji program, a cene su: 400 dinara za koncerte 24. i 25. aprila i 500 dinara koncert 26. aprila. Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.

 


Kompletan program 4. TODO MUNDO festivala, koji se održava u organizaciji Doma omladine Beograda i udruženja Ring Ring, dostupan je na stranici: https://www.domomladine.org/koncerti/4-world-music-festival-todo-mundo


Komentari