Onlajn vođenje kroz izložbu Huseina Đulovića

Vođenje kroz izložbu fotografija Nowhere to be found sa autorom Huseinom Đulovićem biće održano preko Zoom aplikacije u nedelju 28. februara od 12 časova. Izložba je otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda do 5. marta.

 

Kroz onlajn vođenje autor će prezentovati koncept izložbe i narativ koji ga je inspirisao da preispita važnost zaštite ličnih podataka u digitalnom svetu, u kome identiteti postaju javna svojina. Tim razotkrivanjem dolazi do urušavanja prava pojedinca na zadržavanje privatnosti koja se kroz bazu podataka različitih korporacija aproprira. Imajući u vidu nametnuti koncept demistifikacije pojedinca, postavlja se pitanje slobode izbora koja se neupitno vezuje za konstantno korišćenje internet sadržaja.

[INTERVJU] Husein Đulović, fotograf: “Naš podatak je najskuplji proizvod na tržištu”

U daljem razgovoru, umetnik će govoriti na temu američke književnosti, ali i života u Veneciji koja simbolizuje jedan od permanentnih evropskih centara umetnosti i kulture. Kroz dijalog će se uspostaviti teza o kulturnoj sceni i njenom značaju u vremenu prisustva savremenih tehnologija i digitalnih medija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti vođenju na OVOM LINKU.

Meeting ID: 917 8680 0532
Passcode: ASSh7C

 

Komentari