Novi ciklus besplatnih PSIHOLOŠKIH RADIONICA u DOB-u

Psihološke radionice su besplatan program radionica koji se u Savetovalištu Doma omladine Beograda održava već preko 15 godina i kroz koji je do sada prošlo više od 1300 učesnika. Učesnici mogu biti odrasli svih uzrasta, svi oni koji su radoznali da saznaju nešto novo o sebi i drugima i unaprede neki aspekt svog života. Rad sa novim grupama počinje u martu 2021.

 

Na radionicama učesnici sede u krugu i na zabavan i interaktivan način diskutuju i kroz različite radioničarske tehnike učestvuju u ponuđenim temama u onoj meri koliko to sami žele. Teme su kreirane na osnovu potreba ranijih generacija učesnika i pokrivaju aspekte života koji mogu biti od interesa svima kao što su: zauzimanje pozitivnog odnosa prema sebi i drugima, jačanje samopouzdanja, vežbanje komunikacijskih veština, sticanje višeg stepena emocionalne pismenosti, adekvatna briga o sebi i drugima, bolje razumevanje ljubavnih i drugih bliskih odnosa, donošenje zrelih odluka. Ovladavanjem ovim moćnim psihološkim alatima na radionicama i njihovim vežbanjem u svakodnevnim situacijama učesnici mogu značajno unaprediti sebe i svoj život.

 

Voditeljke radonica su Ana Mijalković, Jasna Mićović i Katarina Jovčić, stručnjakinje iz oblasti psihoterapije i savetovanja, vođenja radionica i treninga. Na radionicama se koriste tehnike iz različitih terapijskih modaliteta kao što su Transakciona analiza, Psihodrama, REBT i dr. iz kojih voditeljke poseduju potrebnu edukaciju i iskustvo.

Radionice se održavaju u ciklusima od po 8 povezanih tematskih celina, jednom nedeljno u trajanju od dva sata. Jedna ista grupa od oko 10-15 učesnika zajedno prolaze kroz ceo ciklus u trajanju od dva meseca. Kada se završi jedan ciklus od 8 radionica (dva meseca), prikuplja se nova grupa i startuje novi ciklus istih radionica sa novim učesnicima. Postoje dve nezavisne grupe, a program za obe grupe je isti.

Jedna grupa će raditi petkom od 5. marta do 23. aprila u terminu od 17:00 do 19:00. Broj za prijavljivanje je 060 67 63 735. Radionice vodi Katarina Jovčić

Druga grupa će raditi subotom od 6. marta do 24. aprila u terminu od 16:30 do 17:30. Broj za prijavljivanje je 063 25 47 27. Radionice vodi Jasna Mićović.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u jednoj od grupa, svakog dana (i vikendom) do 21:00. Prijavljivanje traje do početka radionica.

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari