NOVI LETNJI PROGRAM DOB-a

Mini letnja scena na Platou Milana Mladenovića – Svakog petka besplatni koncerti na zidiću!

Dom omladine Beograda od ovog vikenda pokreće novi letnji program: svakog petka (sa izuzetkom prvog koncerta koji je u subotu, 22. juna), po povratku sa beogradskih kupališta ili sa posla, pre nego što krenete u vikend provod, svratite do Platoa Milana Mladenovića. Od 20č do 21č imaćete priliku da čujete neke od najnovijih domaćih muzičara, mlade i talentovane izvođače različitih muzičkih pravaca, ali i one nešto starije “omladince” sa novim i uzbudljivim idejama.

 

 

Novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

 

Prvi nastup na novoj mini sceni Doma omladine imaće mlada ekipa bitboksera i МС-jeva – Radioaktiv, 22. juna od 20 časova. Naziv ove grupe i organizacije je nastao iz prvobitnog imena „Radioaktiv Break Zone“ (RBZ), koji je bio skup B-boyeva, uglavnom sačinjen od nekoliko osnovaca koji su se bavili isključivo brejk densom i crtanjem grafita…. Kako je vreme odmicalo, njihovo znanje se proširilo i na druge grane hip-hop kulture, tako da je element MC-inga prevagnuo i postao najučestalija aktivnost članova ove ekipe. Danas je to osnovna ali ne i jedina aktivnost kojom se bave – pored snimanja pesama, performansa freestyle veština, ova skupina se takođe bavi organizacijom raznih vrsta događaja, manifestacija, takmičenja, sve u cilju promocije, afirmacije i podrške razvoja hip hop kulture.

 

Sledeći izvođači koji nastupaju na Platou Milana Mladenovića, u petak 28. juna od 20 časova, su “Jimi Triple-B’s 666” – beogradski bluz bend najmlađe generacije, pravi podmladak i osveženje za ljubitelje ovog muzičkog pravca.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

 

Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje u sveže letnje predvečerje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Komentari