Na festivalu „NOĆ ZA POMOĆ“ prikupljena znatna sredstva za ugrožene u poplavama!

Veliki humanitarni festival “NOĆ ZA POMOĆ”, koji je ujedno bio i prva od dve manifestacije obeležavanja 50 godina postojanja Doma omladine Beograda, okupio je 10. juna mnogo ljudi ujedinjenih u želji da pomognu stanovništvu ugroženom u nedavnim katastrofalnim poplavama. Ukupna novčana sredstva prikupljena tokom humanitarnog muzičkog festivala „NOĆ ZA POMOĆ“ su 1.719.239 dinara i 90 evra.

Sve novčane donacije građana prebrojane su u prisustvu petočlane komisije, koja je ustanovila da je na humanitarnom festivalu “NOĆ ZA POMOĆ” prikupljeno 1.439.347 dinara i 90 evra, a posetiocima je predato 1338 narukvica za ulazak na večernji program. Sav prihod od direktnih donacija posetilaca uplaćen je na namenski račun Crvenog krsta Srbije, kao donacija u cilju pomoći ugroženima od poplava u Srbiji tokom maja 2014. godine. Crveni krst Srbije će tokom narednih dana dostaviti kompletan izveštaj o realizaciji prikupljene novčane pomoći. I sav prihod od pića prodatih tokom festivala, u iznosu od 279.892 dinara (po odbitku PDV-a), namenjen je građanima ugroženim u poplavama.

 

Festival su organizovali Dom omladine Beograda, MTV i Long Play, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije.

 

Već od 14 časova do kasno u noć, na tri bine, smenjivale su se najveće zvezde domaće rok i pop muzike, a na punktovima Crvenog krsta Srbije prikupljane su novčane donacije posetilaca u najmanjem iznosu od 1003 dinara.  Na festivalu je nastupilo 18 bendova, a učestvovalo je ukupno 110 muzičara: Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Van Gogh, S.A.R.S, Rambo Amadeus, Beogradski sindikat, Bad Copy, Orthodox Celts, Marčelo i Iskaz, Lolobrigida, Babe, Goribor, Kristali, Vlada Džet bend, Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Ničim izazvan, Intermeco kvartet.

 

Dnevni program festivala „NOĆ ZA POMOĆ“ posetili su NJ.E. Majkl Devenport, ambasador EU u Srbiji i NJ.E. Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, Melinda Dio, prvi sekretar i konzul Australijske ambasade u Srbiji, kao i Vladan Vukosavljević, sekretar za kulturu Grada Beograda i donirali priloge u kutije Crvenog krsta ispred Doma omladine Beograda.

 

Festival „NOĆ ZA POMOĆ“ je realizovan uz veliku solidarnost svih učesnika: od muzičara i organizatora, preko tehničara do obezbeđenja – svi su učestvovali bez ikakve nadoknade.  Organizatori se zahvaljuju svim muzičarima koji su nastupali i posetiocima koji su donacijama doprineli da se prikupi značajna suma novca za ugrožene građane, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog humanitarnog muzičkog događaja. Posebnu zahvalnost za podršku upućujemo kompanijama Heineken i Coca-Cola, EU info centru, Studiju Berar, City cafeu, firmama Logicca, Gigstix i Ugs-pro doo, te Primark i Beosim obezbeđenju. Takođe, veliko hvala  volonterima Doma omladine Beograda i Crvenog krsta Srbije i svim medijskim kućama koje su pomogle u promociji festivala „NOĆ ZA POMOĆ“.

Komentari