“MISIJA BEOGRAD” od sutra u Domu omladine!

Deset dana super provoda uz najbolje gradske ekipe: koncerti žurke, filmovi, radionice, tribine, prezentacije, bazar urbanih brendova, pop-up knjižara i još mnogo toga. Provedite raspust za DŽ u Domu omladine!

PROGRAM ZA 10. JANUAR:  Glavni hol, 15:00- 22:00: BUZZART & POP-UP knjižara // Klub Doma omladine, 19:00: Veče stand up komedije sa Standup.rs // Srđan Dinčić i Jelena Radanović
Klub Doma omladine, 21:00: Silent disco // Jakov aka Grasshoper + specijalni gost Dj Aba // Amerikana, 21:00: Balkan Dubstep Unit // Rebel B, Filtercutter + spec gost Necone

 

Sutra u Domu omladine Beograda počinje projekat “Misija Beograd”, nastao kao rezultat dobre volje i samoinicijative različitih grupacija mladih. Oni su udružili svoje snage i uz minimalnu pomoć Doma omladine, kreirali kvalitetan i aktuelan sadržaj za sebe i svoje vršnjake. Ovaj program nije potpomognut sredstvima komercijalnih sponzora niti nekih drugih izvora.

Od 10. do 20. januara Dom omladine postaće sigurna kuća za mlade! Pretvaramo “Misiju Beograd” u stil života i celodnevnim programom ostvarujemo misiju DOB-a kao mesta u kojem mladi mogu da borave, da se opuste i budu ono što jesu, ali i da ih nadohvat ruke čeka raznolik sadržaj koji im otvara vrata u budućnost. Pored bogatog filmskog i muzičkog večernjeg programa, već od 15h u Domu omladine biće organizovani kvalitetni dnevni sadržaji za studente, đake i ostale omladince Beograda, uz besplatan internet i pristupačne cene osveženja.

Svakog dana od 15h do 22h u Holu DOB-a, na izložbeno-prodajnom bazaru BUZZART, predstavićemo najaktuelnije urbane brendove (DechkoTzar, Pull my Daisy, Zerpo…). U saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, u istom terminu svakodnevno će u Holu DOB biti postavljena Pop-up knjižara, osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije “iskrsle” na istom ili sasvim drugom mestu. Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će u okviru nje biti promovisana i najnovija izdanja svakog od prisutnih izdavača. U knjižari će biti moguća kupovina knjiga po povoljnijim cenama.

Organizacija Standup.rs se veoma rado odazvala pozivu da bude deo Misije Beograd, i to 10. i 11. januara kada će od 19 časova članovi organizacije Standup.rs (10.01. Srđan Dinčić i Jelena Radanović, 11.01. Jelena Radanović, Nikola Silić i Aleksandar Perišić) nastupati u Klubu DOB. Ove dve večeri će predstavljati uvod u 2013. godinu tokom koje će u Domu omladine Beograda biti organizovano veći broj večeri stand up komedije, a neka imena koja će Standup.rs i DOB dovesti, iznenadiće (veoma prijatno 🙂 sve ljubitelje ovog žanra.

Udruženje ZEN art organizovaće školu fotografije (u Tribinskoj sali DOB) i školu hip-hopa (u Klubu DOB) kao najavu za prestojeću Beogradsku nedelju umetnosti koja će se održati sledeće godine u periodu od 28. juna do 7. jula. Foto radionicu “Zen fotografisanje” tokom deset dana vodiće Adam Rakićević, a polaznici će imati priliku da nauče osnove fotografisanja. Školu hip-hopa vodiće Dragana Drapić koja se već dvadeset godina bavi izučavanjem ovog plesa. Polaznici će imati priliku da tokom deset dana nauče osnove ovog plesa i da zajedno sa moderatorom radionice osmisle nekoliko koreografija.

U okviru “Misije Beograd” 18. januara predstavićemo i praktični priručnik „Javni prostori i kako ih otključati“ koji su pripremile Građanske inicijative u okviru kampanje „Otvoreno o javnim prostorima“. Dah Teatar u održaće prezentaciju pilot projekta Ne/Vidljivi grad, započetog 2005. godine u Beogradu sa ciljem da multietničku strukturu gradova i bogatstvo različitih etničkih kultura učini što vidljivijom.

Više o ovim i mnogim drugim programima možete pročitati na linku: https://www.domomladine.org/vesti/misija-beograd-raspust-za-dz-u-domu-omladine-beograda/Komentari