MAY THE 4th BE WITH YOU

Organizacija: Društvo SAKURABANA i Dom omladine Beograda
Cena dnevne ulaznice: 350 RSD. Ulaz je besplatan za decu starosti do 11 godina, uz pratnju odraslih!

Zaraza zvana “Star Wars” postoji već decenijama, a otkako je kompanija “Dizni” preuzela kormilo nad serijalom sigurno je da će se ljubav širiti i u budućnosti. Dobili smo nastavak starog serijala, ali i prvu samostalnu priču u “Star Wars” univerzumu. Uspeh je zagarantovan, a u Srbiji je primetan veliki broj starih i novih fanova koje želimo da okupimo na jedno mesto.

Zvanični datum koji su fanovi izabrali za proslavu ove franšize je četvrti maj (May the 4th be with you – aluzija na slogan “May the force be with you”). Stoga i mi želimo da u Beogradu započnemo ovu tradiciju. Dakle, Srbiji je neophodan jedan dan gde će se organizovano okupiti fanovi, međusobno družuti, ali koji će biti podržan i od strane srpskih distributera i vlasnika licenci kako bi sve imalo potpunog smisla.

Program:

13:00
Projekcija: Selekcija fanovskih filmova

Fanovi “Star Wars” franšize su poznati po velikoj posvećenosti, a mnogi od njih su napravili i amaterske klipove inspirisane svojim omiljenim filmovima. Internet je prepun takvih snimaka i broj im stalno raste. Neki od njih su veoma kvalitetni, dok su drugi samo zabavni, a mi ćemo ovaj dan otvoriti prikazivanjem selekcije najboljih

14:00
Tribina: KotOR: Dani Stare republike

Knights of the Old Republic” –  iliti, kako je poznatija međ’ fanovima ove franšize, KOTOR – je kvalitetna i popularna RPG igra studija Bioware koja je nastala u saradnji sa LucasArtsom 2003. godine. Odatle su se iznedrile dve single-player igre kao i jedan aktuelni MMO. “Vitezovi stare republike” pričaju o malo manje poznatom vremenu pre originalne trilogije i događajima koji su zauvek izmenili galaksiju.
Cilj tribine jeste da kroz razgovor upoznamo nove fanove sa proširenim univerzumom i da podsetimo stare fanove zašto su ove igre i dan danas uspele da opstanu kao kultni klasik.
 – Nikola Aksentijević i Aleksandar Janošević

16:00
Tribina: Istorijat i budućnost serijala “Star Wars

“Star Wars” traje decenijama, a otkako je kompanija Dizni preuzela kormilo i prikazala nove filmove nemoguće je ne praviti paralele i razmatrati kakva će biti budućnost franšize. Na ovoj tribini ćemo pričati o istorijatu serijala, te promenama u zamislima originalnog tvorca Džorža Lukasa, ali i o tome šta nas tek čeka pod novom upravom.
– Vladimir Jakšić, Stevan Filipović

18:00
Predavanje: Keri Fišer

Prošle godine nas je napustilo mnogo legendi, a jedna od njih je bila i Keri Fišer koju će ljubitelji “Star Wars” serijala večno pamtiti kao princezu Leju. Napravićemo osvrt na sve ono što je radila u profesionalnoj karijeri kao glumica, scenarista i pisac, na borbu protiv stigme mentalnih bolesti, kao i na to koliki je pečat ostavila na svima voljenu SW franšizu.
– Miljan Tanić, Žarko Milićević, Bojan Butković

19:00
Kviz: Ko bolje poznaje “Star Wars” franšizu

Na internetu a i u sustretima fanova uživo lako dolazi do rasprava o detaljima iz filmova na koje prosečni gledaoci ne obraćaju pažnju, ali oko kojih su fanovi spremni da zapene… Ovo je prava prilika da se pokaže ko najbolje poznaje “Star Wars” franšizu, da se zabavi i pritom bude nagrađen za to.
– Pavle Knežević

20:30
Kosplej Takmičenje

Prilika za sve ljubitelje kospleja da se oprobaju sa likovima iz “Star Wars” univerzuma. Imaćete slobodu da se kostimirate u nekog od postojećih likova, ili pak možete da kreirate svoj originalni. Dakle, spremite svetlosne sablje, kacige i drugu propratnu opremu.

Prateći programi:

13:00-21:00   Turnir – “X-Wing”

Na ovom događaju će se održati turnir za one koji su već upoznati sa društvenom igrom “X-Wing” u kojoj imate priliku da upravljate flotom najpopularnijih brodova iz “Star Wars” univerzuma.
Sa druge strane, posetioci će moći da se upoznaju sa pravilima igre, pa možda sledeći put oni budu na turniru sa svojom flotom spremnom za nadmetanje.
Grenadier Games Beograd

13:00-21:00  “Star Wars” Video igre
Pored globalnog uspeha koji su ostvarili filmovi odmah iza njih su i video igre iz “Star Wars” sveta koje su nam omogućile da se podobnije upoznamo sa tim fantastičnim svetom, ali i da preuzmemo ulogu nekih od fascinantnih likova.
Imajući u vidu da je bilo pregršt igara sa ovom tematikom, biće obezbeđeno posetiocima da se oprobaju u nekima od njih na licu mesta.

13:00-21:00  Izložba “Star Wars” igračaka
Pored filmova, igara, stripova i knjiga nezaobilazan element u priči su igračke, figure i makete sa likovima iz neverovatnog sveta “Star Wars” filmova. Posetioci će imati priliku da vide izložbu igračaka jednog od najvećih kolekcionara u Srbiji, Peđe Dimitrijevića.

Komentari