MASTER KLAS posvećen snimanju nezavisnih dokumentaraca na 69. Martovskom festivalu

U okviru 69. Martovskog festivala, producent, režiser i scenarista Đanfilipo Pedote, ovogodišnji gost i član žirija, održaće master klas na temu “Snimanje kreativnih nezavisnih dokumentarnih filmova u evropskom kontekstu”.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen. Zainteresovani treba da pošalju prijavu (ime i prezime, kontakt telefon, starost i zanimanje) na mejl jovan.pantovic@martovski.rs.

 

Kako i zašto snimati filmove sa kulturnom, pa čak i političkom konotacijom, u kontekstu u kojem dominira ideologija slobodnog tržišta i gde se sve više cene ekonomski i komercijalni rezultati. Zašto je bolje odupreti se ovom trendu i kako je razvojna faza bitna u procesu snimanja dokumentarca, sa umetničkog i produkcionog gledišta, za odluke koje treba doneti u skladu sa uredničkom politikom i poetikom autora. Koje korake treba preduzeti da zaštitimo i osiguramo vidljivost i priznanje ovoj vrsti filma.

Analiza filma: „Selfi“, Agostina Ferenta.

 

Đanfilipo Pedote (Gianfilippo Pedote)

Producent, režiser i scenarista. Producirao je preko 40 igranih i dokumentarnih filmova sa rediteljima kao što su Agostino Ferente, Sandro Baldoni, Alina Maraci, Paolo Vari i Antonio Bokola, Paolo Rosa i Studio Azuro, Đuzepe Bertoluči, Godfri Ređo, koji su prikazivani na brojnim velikim međunarodnim filmskim festivalima. Predaje na Akademiji lepih umetnosti Brera u Milanu.

 

Komentari