Maja i Saša SAX otvaraju subotnje koncerte na zidiću ispred DOB-a

Svi oni koji vole pop, rok i džez zvuk imaće priliku da uživaju na nastupu Maje i Saše Sax u subotu, 3. avgusta od 20h na platou ispred Doma omladine. Projekat nazvan ,,Sax on the beach“, zbog veselih letnjih hitova koje će izvoditi, kombinuje elektoronsku muziku, saksofon i vokal sa poznatim evergreen hitovima. Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda će koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, od avgusta organizovati i subotom.

Do sada održani koncerti izazvali su izuzetno interesovanje publike, ali i bendova koji su nas kontaktirali sa željom da se uključe u program, te medija koji su sa velikom pažnjom ispratili sve koncerte „na zidiću“. Zahvaljujemo se svima na podršci našim programima, posebno koncertima na Platou Milana Mladenovića koji traju tokom ovog leta.

Subota je posebno namenjena bivšim omladincima koji su nekada svirali ili želeli da sviraju u Domu omladine Beograda. Prvi koncert održaće Maja i Saša Saks bend, koji je godinama svirao na čuvenim igrankama u Domu omladine. Do kraja leta, subotom na Platou Milana Mladenovića publika će čuti i VIS Zveri, Vlada Džet Bend, te Štreberse, Halftons i druge bendove.

 

,,Za svakog muzičara je izazov da se upusti u obradu poznatih hitova, a neke svetske zvezde su napravile i vrlo uspešne karijere svirajući obrade. Naravno, stvaraćemo i našu muziku“, ističu Maja i Saša Sax, koji otvaraju subotnje svirke “na zidiću”.

Bend je nastao još devedesetih, a tokom godina menjao se i zvuk. Muzičari ,,modernizovanje“ zvuka objašnjavaju željom za eksperimentom i kreativnošću.

,,Menjamo se u skladu sa razvojem tehnologije i pratimo ritam vremena. Takođe, krajem avgusta ulazimo u studio i snimamo svoj treći, autorski album“, kažu Maja i Saša Sax.

Bend podržava akciju DOB-a da organizuje koncerte na platou Milana Mladenovića, nazivajući to ,,najboljom idejom ovog leta koja će ubrzati puls Beograda“.

Publiku u subotu očekuje odlična svirka i zabava, a Maja i Saša najavljuju još nekoliko nastupa do kraja leta za sve ljubitelje pravog letnjeg zvuka.

Komentari