Kustosiranje #25 u DOB-u

Predstavljanje rezultata tima Kustosiranje: prolećni izložbeni projekat u DOB-u 2013. i autora izložbe Čekamo vas u Galeriji DOB. Od pojedinačnih ideja, do zajedničkog koncepta, produkcije, postavke i pratećeg programa izložbe. Gošće su Tim Kustosiranja: Ana Srdić, studentkinja istorije umetnosti, Anđela Milinković, studentkinja istorije umetnosti, Bojana Andrić, direktorka fotografije, Jelena Obradović, studentkinja arheologije, Milica Josimović, studentkinja antropologije, Marija Macić, istoričarka umetnosti i Višnja Vujović, arhitektica

Oni koji nisu prisustvovali dosadašnjim izdanjima Kustosiranja su, takođe, dobrodošli da učestvuju u programu. Program je besplatan i otvoren za javnost.

Kustosiranje je edukativni i istraživački program namenjen prvenstveno studentima završnih godina i postdiplomcima umetničkih fakulteta (istorija umetnosti, akademije likovnih i primenjenih umetnosti, arhitektura, dramske umetnosti itd) i profesionalcima iz oblasti umetnosti i kulture (kustosi, umetnici, menadžeri i preduzetnici u kulturi), oblikovan kao priprema za poziv samostalnog kustosa i zamišljen kao podrška za proaktivan pristup u traženju odgovarajućeg zanimanja, razvoju i realizaciji projekata u polju kulture.

Autori projekta Kustosiranje: Andrej Bereta i Srđan Tunić, kustosi- istoričari umetnosti

http://kustosiranje.blogspot.com

Komentari