Kustosiranje #24 u DOB-u

Razgovor o izazovima rada u civilnom sektoru, međunarodnim kustoskim projektima i izložbenim inicijativama, istraživačkim umetničkim i političkim projektima, kustoska praksa kao kritički čin, savremenoj umetničkoj teoriji, o potrebnim kustoskim veštinama u savremenom svetu, relaciji umetnik-kustos, definisanju struke iz vlastitog iskustva. Gošća: Marlena Rigler – Međunarodna kustoskinja i teoretičarka umetnosti; bivša direktorka PLATFORM3-Spaces for Contemporary art, Minhen. Dipl. estetiku, medije i savremenu književnost u Gracu, Parizu i Grenoblu.

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku. Oni koji nisu prisustvovali dosadašnjim izdanjima Kustosiranja su, takođe, dobrodošli da učestvuju u programu. Program je besplatan i otvoren za javnost.

 

Kustosiranje je edukativni i istraživački program namenjen prvenstveno studentima završnih godina i postdiplomcima umetničkih fakulteta (istorija umetnosti, akademije likovnih i primenjenih umetnosti, arhitektura, dramske umetnosti itd) i profesionalcima iz oblasti umetnosti i kulture (kustosi, umetnici, menadžeri i preduzetnici u kulturi), oblikovan kao priprema za poziv samostalnog kustosa i zamišljen kao podrška za proaktivan pristup u traženju odgovarajućeg zanimanja, razvoju i realizaciji projekata u polju kulture.

Autori projekta Kustosiranje: Andrej Bereta i Srđan Tunić, kustosi – istoričari umetnosti
http://kustosiranje.blogspot.com

 

U Domu omladine, trenutno je u toku KUSTOSIRANJE – Prolećni izložbeni projekat, više informacija pogledajte na linku:
https://www.domomladine.org/vesti/izabran-tim-za-kustosiranje-prolecni-izlozbeni-projekat-u-dob-u/

Blog polaznika Prolećnog Kustosiranja u DOB-u možete pratiti na adresi: http://kustosiranjeudob2013.blogspot.com/


Komentari