Kulturni centar Beograda priključio se akciji “Misija Beograd” u DOB-u!

Sa zadovoljstvom najavljujemo da se akciji “Misija Beograd” priključio i Kulturni centar Beograda, sa projektom “Pop-up knjižara” i drugim sadržajima za mlade. „Pop-up knjižaru“ osmislila je izdavačka kuća Geopoetika, uz podršku KCB-a, okupivši neke od najuglednijih izdavača koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u  izdavaštvu i kulturi uopšte, a nemaju sopstvene knjižare.

Knjižara je osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije “iskrsle” na istom ili sasvim drugom mestu. Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će u okviru nje biti promovisana i najnovija izdanja svakog od izdavača. U knjižari će biti moguća kupovina knjiga po povoljnijim cenama.

“Misija Beograd” je rezultat dobre volje i samoinicijative različitih grupacija mladih. Oni su udružili svoje snage i uz minimalnu pomoć Doma omladine, kreirali kvalitetan i aktuelan sadržaj za sebe i svoje vršnjake. Ovaj program nije potpomognut sredstvima komercijalnih sponzora niti nekih drugih izvora. U periodu od 10. do 20. januara, Dom omladine se preobražava u sigurnu kuću za mlade. U pomoć su nam priskočili svi značajni ljudi sa nove beogradske kulturne scene. Tokom deset dana organizovaćemo: koncerte najboljih novih grupa, žurke, filmske projekcije, izložbeni i prodajni prostor za brojne urbane brendove, stand up predstave, različite radionice… I sve to uz besplatan internet i neočekivano niske cene pića.

Svi zainteresovani za volontiranje na “Misiji Beograd”, mogu da se prijave do 10. januara 2013. na mail office@domomladine.org. Potrebno je da pošalju kratku biografiju i svoj kontakt.

Ujedno Dom omladine poziva zainteresovane umetnike, igrače, glumce, dj-eve, mc-eve, reditelje, pevače, fotografe, režisere koji žele da predstave svoj rad javno, da svoje predloge daju na adresu office@domomladine.org ili putem facebook stranice Doma omladine (http://www.facebook.com/domomladinebeograd), na kojoj će se vršiti glasanje. Oni najbolji biće uvršćeni u program i biće predstavljeni publici poslednjeg dana “Misije”.

Komentari