KONKURS ZA SCENARISTIČKE RADIONICE//PROJEKAT “BARBARA”

Pozivamo  sve zainteresovane studente (književnosti, dramaturgije, režije, italijanskog…)  da se prijave na  scenarističke radionice u okviru projekta Barbara. Na radionicama ćemo se baviti prebacivanjem romana u formu scenarija. Roman po kom ćemo bazirati kurs je “Jevanđelje po Mariji” Barbare Alberti, koja će nam se i pridružiti na finalnom sastanku, kada ćemo joj predstaviti radove.

Radionice će se održavati u Domu omladine Beograda, u popodnevnim časovima tokom oktobra, i to dva puta nedeljno, a učešće je besplatno. Mentor radionice je nagrađivana scenaristkinja i književnica Vladislava Vojnović, a asistent je dramaturg Danka Sekulović.

Formular za prijave možete preuzeti OVDE. Popunjen formular pošaljite na adresu: radionica.radionica@gmail.com. Rok za slanje prijava je 27. septembar 2011.

Radujemo se budućem kreativnom radu, i do tad vas pozdravljamo.
Autor projekta Aleksandra Nikolić

 ********************************************
                                                                                                          
BARBARA ALBERTI – BIOGRAFIJA

BARBARA ALBERTI (1943) rođena je u Umbriji među anđelima i đavolima, književnica i scenarista, neobična pojava italijanske kulturne i javne scene. Često izjavljuje da je zahvalna svom tvrdokornom katoličkom obrazovanju, odakle je crpla inspiraciju za dela koja izazivaju kontraverzne reakcije. Od svoje petnaeste godine živi u Rimu, gde je završila studije filozofije. Veoma brzo je uspela da omrzne “večni grad”, da bi se potom potpuno predala književnom radu i lako prepoznatljivim, po britkosti i iskrenosti, istupanjima na italijanskoj televiziji koja su joj donela veliku popularnost kod najšire publike.
Posebno mesto u njenoj biografiji svakako zauzima rad na scenariju filma Lilijane Kavani “Noćni portir”. Pored ovog kultnog ostvarenja Barbara Alberti potpisuje veliki broj scenarija za filmove koji su režirali značajni umetnici, a učestvovali glumci poput Stefanije Sandreli, Marčela Mastrojanija, Đankarla Đaninija

Komentari