Konferencija: Znam da možemo da gradimo lokalno

Razvoj domaće IT zajednice
Organizacija: Preduzetništvo i tehnologija — Startit
Pridružite nam se u sredu, 27. septembra u Domu omladine Beograda ili u bilo kom od Startit Centara (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica) u kojima ćemo uživo emitovati prenos događaja, kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

Ovog septembra organizujemo treće po redu okupljanje pod nazivom „Znam da možemo”, na kome ćemo podvući crtu razvoja domaće IT zajednice u prethodnoj godini, i napraviti pregled naredne.

 

Deluje da smo svi mi iz IT zajednice/industrije dobili dosta razloga za optimizam u narednom periodu. Nastavljeno je kreiranje udruženja posvećenih našem daljem razvoju — primera radi, Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija.

 

Od ove godine će učenici šestog razreda osnovne škole učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju. U Startitu verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova.

 

Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok.

Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti od prethodne godine, osvrta na startap scenu, predstavićemo vam rezultate svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji pokrećemo naredne godine.

 

18:05 — Pregled razvoja srpskog IT-a prethodne godine
18:20 — Milan Simić (Telekom): Zašto je važno da korporacije podržavaju razvoj startapa
18:30 — Vukan Simić (FishingBooker): Zašto je Srbija sjajno mesto za pokretanje startapa
18:45 — Igor Bogićević (Seven Bridges): O pokretanju (biotehnološkog) startapa u Srbiji
19:00 — Nemanja Čedomirović: Prvih 100 dana Digitalne Srbije
19:10 — Zašto i kako gradimo lokalne zajednice
19:20 — Ekskluzivna najava — sledeće velike stvari

Komentari