Konferencija: SLOBODA NEMA CENU

Organizacija: Novosadski humanitarni centar i Evanđeosko udruzenje studenata uz podršku Doma omladine Beograda
Konferencija “Sloboda nema cenu” treća je po redu u okviru istoimenog volonterskog programa, a baviće se temom trgovine ljudima. Akcenat će biti na prevenciji i primeni švedskog modela u prevenciji trgovine ljudima. Namenjena je pre svega studentima, ali i ostalim građanima, kao i profesionalcima koji u svom radu dolaze u dodir sa problemom trgovine ljudima.

U okviru konferencije biće odigrana predstava “Rasprodaja” Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida u režiji Cvetina Ančića, koja kroz svoju radnju gledaoce upoznaje sa problemom trafikinga u onom obliku kakav postoji u Srbiji. Kroz predstavu gledaoci imaju priliku da se upoznaju sa različitim vrstama trgovine ljudima. Predstava takođe ima prezentivni karakter.

Igraju: Lazar Marković, Lula Zilic, Ljiljana Bogićević, Aleksandra Kosanović, Sara Pejić, Tamara Daguzov, Davor Grekša, David Romić, Tatjana Valjevac, Aleksa Kuđelić, Bojan Ranisavljević, Neda Slibić, Kristina Slavić.

 

Nakon predstave u okviru Konferencije biće odrzano kraće predavanje o švedskom modelu prevencije trgovine ljudima , a govornica će biti generalna sekretarka švedske organizacije Freethem, Maria Ahlin.

 

Nakon predavanja sledi panel duskusija na kojoj će  gosti biti Marijana Slavić i Jelena Hrnjak iz NVO Atina i Mitar Đurašković, nacionalni koordinator sa borbu protiv trgovine ljudima.

 


 


Program:

Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida

Predstava: RAPSODIJA

Režija: Cvetin Ančić

 

Predavanje o švedskom modelu prevencije trgovine ljudima

Govori:  Maria Ahlin, generalna sekretarka švedske organizacije Freethem

 

Panel diskusija

Gosti: Marijana Slavić i Jelena Hrnjak iz NVO Atina i Mitar Đurašković, nacionalni koordinator sa borbu protiv trgovine ljudima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari