KONFERENCIJA DIGITALNO OBRAZOVANJE 2024.

Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan (EdTech Centar) sa ponosom organizuje PETU međunarodnu konferenciju “Digitalno obrazovanje 2024“. Ovaj događaj okuplja vodeće stručnjake, praktičare, obrazovne radnike, studente, kompanije, edtech startape, donatore i partnere iz celog regiona, s ciljem diskusije o najnovijim trendovima, strategijama i najboljim praksama u svetu digitalnog obrazovanja.

 

DATUM I FORMAT: Konferencija će se održati 19. aprila 2024. godine u Domu omladine i biće dostupna putem lajv strima, nudeći jedinstven hibridni format koji kombinuje uživo iskustvo sa digitalnim pristupom.

Za dodatne informacije posetite sajt EdTech Centra www.edtech.center

TEME I SADRŽAJ:
• Panel diskusije: Aktuelni trendovi u digitalnom obrazovanju, izazovi u obrazovnom sistemu, uticaj veštačke inteligencije, i politike digitalnog obrazovanja.
• Interaktivne radionice: Paralelne radionice za sve nivoe obrazovanja, podstičući praktično učenje i primenu novih tehnologija.
• Učešće onlajn učesnika: Mogućnost aktivnog učešća kroz ankete i Q/A sekcije, omogućavajući interakciju i učenje na daljinu.

CILJ KONFERENCIJE: Konferencija ima za cilj da omogući učesnicima da uče jedni od drugih, dele iskustva i sarađuju na rešavanju zajedničkih izazova. Podsticanjem kulture inovacija i saradnje, konferencija teži da obogati obrazovni sektor najnovijim informacijama o politikama, praksama, tehnologiji i digitalnim alatima – ključnim za održavanje konkurentnosti u globalnom okruženju.

IZAZOVI I PRILIKE: Iako digitalno obrazovanje pruža neograničene mogućnosti, suočava se i sa izazovima kao što su nedostatak resursa i ekspertize u nekim obrazovnim institucijama za efikasnu integraciju tehnologije. S obzirom na rastući uticaj veštačke inteligencije, konferencija će istražiti kako ovi novi razvoji mogu oblikovati obrazovanje u budućnosti.

Nastavljamo tradiciju okupljanja sa željom da razmenjujemo znanja i iskustva, da se upoznamo sa primerima dobre prakse i otkrijemo načine najbolje povezivanje obrazovanja i savremenih tehnologija.

Kroz ovaj događaj želimo da povežemo svet tehnologije i obrazovanja kako bismo maksimalno iskoristili mogućnosti koje nove tehnologije nude u obrazovanju. Želimo da naš program obuhvati aktuelne teme u digitalnom obrazovanju, ali i da razmotrimo kako će obrazovni sistem izgledati u budućnosti i koje smo lekcije izvukli iz prethodnih perioda.

U jednoj rečenici – Digitalno obrazovanje je platforma za stvaranje zajednice koja oblikuje obrazovanje sadašnjih i budućih generacija.

Međunarodnu onlajn konferenciju „Digitalno obrazovanje 2024“ organizuje Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, UNICEF kancelarijom u srbiji, Orakl akademijom, Fondacijom Petlja i kompanijom Majkrosoft.

Komentari