Koncertna promocija EP-a Sharks, Snakes & Planes ovog petka “na zidiću” ispred DOB-a

Sharks, Snakes & Planes је бенд из Београда, већ неко време присутан на домаћој рок сцени, а својом енергијом и одличном свирком увелико је створио верну публику. У петак, 4. априла од 13 часова на Платоу Милана Младеновића испред Дома омладине Београда одржаће бесплатну концертну промоцију првог ЕП-а “Небеска механика”. Ово је прилика да у једном другачијем амбијенту и из другог угла упознате ове момке и да уколико још увек нисте, чујете како звуче уживо.

Бенд Sharks, Snakes & Planes је настао 2010. године и чине га Марко Мићановић – вокал, Младен Миљуш – гитара, Дарко Ћосовић – бубањ, Иван Петровић – гитара и Ђорђе Палигорић – бас гитара.

Врло брзо су се прославили првим хитом “Црни гној”, који се за кратко време нашао на свим релевантним топ листама. Њихов највећи хит, песма ‘’Небеска механика’’ је настала 2012. године и обишла навеће позиције свих домаћих топ листа, од MTV листе, преко Јелен Топ 10 до чувеног Дискомера Студија Б, где је више недеља  боравила на првом месту.

Посетиоци Дома омладине Београда већ су имали су прилику да их чују прошлог лета, на популарној сцени „зидић“, а о том наступу Младен Миљуш, гитариста бенда Sharks, Snakes & Planes, каже: „Било је страва, потпуни рокенрол у сред бела дана! То нам је најдража свирка коју смо имали до сада у каријери. Центар нашег града.“

Sharks Snakes & Planes звук најчешће се дефинише као neo grunge, јер асоцира на звук чувених Сијетл бендова Pear Jam, Alice in Chains или Soundgarden. Момци већ више од три године наступају по бројним фестивалима и клубовима широм региона, и броје преко 200 наступа, изводећи ауторске песме.
 

Концерт 4. априла „на зидићу“ биће промоција ЕП-а “Небеска механика”, који је објављен за издавачку кућу Long Play. ЕП садржи три песме, а за насловну нумеру недавно је снимљен и спот, у режији Милоша Ђукелића, са Бојаном Мишић у главној улози. „То је наше прво издање и наш први понос. ЕП смо радили у сарадњи, или боље да каžем у борби, са Николом Врањковићем. Билу је ту доста дискусија, ми мало неискусни али јако свесни шта тачно желимо док је Никола, са друге стране преискусан и имао је мало другачију визију од нас. На крају смо спојили све струје и, по мени, добили одличан материјал. Тренутно се спремамо се за снимање новог издања, на којем такође планирамо сарадњу са Николом Врањковићем“, каже Миљуш.

Овог петка од 13 до 14 ч испред Дома омладине Београда, Sharks Snakes & Planes планирају да свирају 3 песме са издања „Небеска механика” али и скоро све песме са репертоара.
„Нешто се шушка да можда и Никола Врањковић засвира неку ствар са нама, видећемо како то прође у припремама. ЕП иде на бесплатан download на MTV.com од суботе 5. априла, а на промоцији ће моћи и да се купи диск по цени од 200 динара“, најављује Миљуш.

Што се тиче dosadašnje каријере овог перспективног бенда Миљуш истиче да им је један од најзначајних досадашњих концерата био наступ на Бајагином концерту на Ушћу:
“Прошле године нас је Бајага позвао да будемо део његовог највећег концерта у каријери – свирали смо као предгрупа на Ушћу. Такође, Бајага нас је промовисао на свим медијима које је обилазио за промоцију свог концерта. Овај наступ нам је посебно значио, јер је био доказ да смо урадили одличну ствар са издањем „Небеска механика“. Наравно, и зато што смо сви у бенду одрасли уз Бајагине песме.“

O жељаma бенда за будућност Миљуш каже: „Један од ретких фестивала на којем још нисмо свирали су EXIT у Новом Саду и INMUSIC у Загребу. Што се тиче бендова са којима би у будућности волели да поделимо бину, дефинитивно највећа жеља нам је да свирамо заједно са QUEENS OF THE STONE AGE

 

 

 

Komentari