ZOJA: Koncert za harfu

Organizator: Multikultivator
Program ZOJA: Koncert za harfu deo je akcije Musicisans United / Ujedinjeni muzičari, inicijative za razvoj međusobne solidarnosti i samo-organizacije među mladim muzičarima.
Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima u kategorijama: Standard: 1,300.00 din. / Silver: 2,600.00 din. / Gold: 6,000.00 din. (30 ulaznica) / Pokrovitelj: 12,000.00 din. (20 ulaznica) / Mecena: 30,000.00 din. (10 ulaznica).

Multikultivator predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim genijalcima: „ZOJA: Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine u četvrtak 27. aprila 2017. godine sa početkom u 20 časova. Kompletan prihod od ulaznica namenjen je kupovini pedalne harfe za Zoju.

Zoja je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i svoj instrument. Tokom prethodnih godina, kao učenica Muzičke škole “Stanković” u klasi profesorke Ivane Pejoske, učestvovala je na brojnim takmičenjima na nacionalnom i internacionalnom nivou u Srbiji i inostranstvu na kojima je nagrađivana i kao solista i kao član kamernog ansambla. U junu 2016. godine Zoja je učestvovala u promotivnom koncertu „Festivala harfe“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Kako bi nastavila dalje muzičko usavršavanje u skladu sa svojim talentom i radom, Zoji je neophodno da ima svoj instrument.

 
Zoja trenutno priprema program za međunarodno takmičenje “Konjović” kao i materijal za svoj prvi ulazak u studio. Na koncertu u Domu omladine Beograda podršku će joj pružiti starije kolege Miloš Branisavljević, Rastko Obradović i Anđela Despotović kao i drugarica sa klase Teodora Vujošević.

Raznovrstan program prikazaće bogatstvo izraza i nijanse Zojinog muzičkog karaktera. Na programu su kompozicije Hendla, Haselmana, Nadermana, Rozetija, Salceda, Votkinsa i Mčedelova koje će Zoja izvesti kao solista.

U duetu sa perkusionistom Beogradske Filharmonije, Milošem Branisavljevićem (vibrafon), Zoja će izvesti kompoziciju Metamorfizis II, Filipa Glasa (aranžman M. Branisavljević). Stipendista Multiverziteta, student završne godine džez odseka muzičke akademije u Oslu, Rastko Obradović (saksofon) izvešće sa Zojom 13. stav Sensansovog „Karnevala životinja“ – Labud (Le Cygne) u aranžmanu za saksofon i harfu. Anđela Despotović će uz pratnju na harfi otpevati pop i džez standard „Nature Boy“ – napisan i prvi put snimljen pre tačno 70. godina.

Komentari