UKRCAVANJE NA PLANETU DŽEZ: DJ MAESTRO VAS UVODI U 32. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL!

Povodom početka 32. Beogradskog džez festivala i 71. rođendana Ujedinjenih nacija, u Domu omladine Beograda će u ponedeljak 24. oktobra od 21 sat biti održana specijalna promotivna zabava, na kojoj ćemo se “ukrcati” na Planetu Džez uz muziku DJ Maestra (Holandija). Za ovaj događaj u prodaji je vrlo ograničen broj ulaznica po specijalnoj ceni od 300 dinara, na EVENTIM blagajni u DOB-u.


Beogradski džez festival – najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival, omiljen među domaćom publikom, pod sloganom “PLANETA DŽEZ / PLANET JAZZ“, u svom 32. izdanju od 26. do 30. oktobra predstavlja i dalje nove tendencije u džez muzici iz svih krajeva sveta, kao i odabrane legende koje su udarile temelje savremenom shvatanju džeza. Kompletan program: www.bjf.rs

 

DJ Maestro (Martijn Barkhuis) jedna je od najupečatljivijih pojava u DJ svetu, ličnost koja spaja svet džeza i plesnih podijuma na jedinstven način. Svoje ime u muzičkom svetu utemeljio je radeći na albumima na kojima je uspešno smiksovao mnoge klasične džez kompozicije, tako da budu prilagođene ambijentu diskoteke. Ekskluzivno radi sa Blue Note Records, izdavaćkom kućom koja slovi za jednu od najstarijih i najpoznatijih džez izdavačkih kuća na svetu, osnovana još 1939. godine. DJ Maestra su angažovali na osnovu njegovih uspeha da stvori kompilacijske albume koji predstavljaju istoriju te izdavačke kuće, ali tako da ne budu samo za ljubitelje džez muzike već da je u isto vrijeme približe mlađim generacijama. Produkt ove saradnje su tri, sada već klasične, kompilacije pod nazivom Blue Note Trip koje nailaze na odlične reakcije kod publike i kritike. Nakon saradnje sa izdavačkom kućom Blue Note, počeo je saradnju na isti način i sa drugim legendarnim izdavačima, kao što su Verve Records, EMI i Universal. Danas se smatra za najboljeg “džez disk džokeja”.

 

Komentari