Koncert: Belgrade Metal United

BLACK BERRY SOCIETY, VOID INN, DEMIST, NEMESIS
Cena ulaznice: 200 dinara u pretprodaji, 300 dinara na dan koncerta

U subotu 12. novembra u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće četiri sjajna domaća metal benda. Članovi bendova Demist, Void Inn, Nemesis i Black Berry Society upoznali su se na Festivalu mladih u Golupcu i rešili da se njihova saradnja nastavi. Iako postoje blage razlike u žanru, kontekst koji ih spaja jeste mladost i lјubav prema metal muzici. Ideja ovog koncerta je da se okupi što više lјubitelјa tvrdog zvuka kako bi zajedno pokazali da metal scena u Beogradu i dalјe postoji.

 

BLACK BERRY SOCIETY
Jedini beogradski Black Label Society tribute bend. U pitanju je relativno mlad bend koji je do sada već imao dosta zapaženih nastupa po lokalnim klubovima, a publiku nikad ne ostavlјaju ravnodušnom.

VOID INN
Hard rok/metal bend formiran 2010 god. u Los Anđelesu. Formirali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su za to vreme završavali studije na prestižnom Musicians Institute-u u Holivudu. Bend možete prepoznati po žestokim rifovima (slično Black Sabbath), neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i širokog spektra boja. Krajem 2011 god. bend se premešta u Beograd i dobija pojačanje u vidu nove ritam sekcije: Marko Đorić (bas gitara) i Nebojša Mandić (bubnjevi). Zvuk benda je pod velikim uticajem rada sastava kao što su Danzig, Alice in Chains, Down, Megadeth. Na koncertu će promovisati svoj EP album “I Can Hope” koji je izašao u aprilu ove godine, a na dan koncerta će biti u prodaji.

DEMIST
Demist je symphonic metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata.
Bend je oformlјen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste Marka Lukića i pevačice Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).
Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwish-u, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavlјivanja prvog singla Faith Remains, popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.
Bend je 2015. godine objavio svoj prvi album Guilt and Pleasures u digitalnom izdanju, koji je naišao na sjajan odziv domaće, ali i inostrane publike.
Među muzičkim uticajima nalaze se mnogi svetski bendovi; svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.
Demist se odlikuje karakterističnom mešavinom zvuka baziranom na formuli ženski vokal + muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlјa svoj pečat u prepoznatlјivom maniru.
Bend se trenutno fokusira na promociju albuma Guilt and Pleasures, kao i na rad na novim pesmama za sledeći album.

NEMESIS
Nemesis je all-girl melodic death metal koji je nastao krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution. U planu je da se EP izda tokom zime 2016. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu.

Komentari