THRASH MOSHING FRIDAY THRASH MOSHING FRIDAY

Metal VS Hardcore! Old-School VS New-School! THIS IS OUR SCHOOL!
THRASH MOSHING FRIDAY se vraća u punom gasu! Posle skromnih sedam godina, bend KOBOLD, pod okriljem EMPIRE Metal Festival organizacije i uz podršku Pantheon Promotions, vam vraća THRASH MOSHING FRIDAY na dnevni red!

Četiri benda, od stare škole do nove škole, od speed metala do slema, predstoji vam prava HARDCORE METAL ŽURKA!

THRASH MOSHING FRIDAY je nezaboravno veče u najavi, tokom kog će speed/thrash metal bend KOBOLD promovisati najnoviji, četvrti album “Chaos Head“, hardcore/slam bend BLANKFILE će po prvi put zvanično izvesti najnoviji album “Gold Standard”, hardcore punk/crossover bend BG BAGRA će po prvi put izvesti najnoviji album “Smrt Bagre” na velikoj bini, a koncert će otvoriti najnovije mlade nade domaće ekstremne muzičke scene, GREŠKA, koji će po prvi put predstaviti novi neobjavljeni autorski materijal!
SATNICA:
19:00 – vrata
20:00 – Greška
20:45 – BG Bagra
21:30 – Blankfile
22:30 – KOBOLD

O BENDOVIMA:
KOBOLD je beogradski spid metal trio osnovan 2015. godine u Beogradu. Bend trenutno čine osnivač, Elio Rigonat na vokalu i gitari i Mateja Tanjević na bas gitari. Bend iza sebe ima EP, 4 studijska albuma, live EP i live album, kao i skoro 100 nastupa po Balkanu. Zvuk benda je okarakterisan brzim pankerskim ritmovima na bubnju, visoko tehnikalnim spid metal rifovima na gitari i bas gitari, progresivnim aranžmanima, karakterističnim visokim vokalima, kao i upečatljivim energičnim binskim nastupom. Ove godine, bend je izdao četvrti album “Chaos Head” i imaće priliku da predstavi nove pesme publici.

BLANKFILE je Beogradski hardcore/slam bend sa stažom od punih 15 godina. Bend je objavio 5 EP izdanja i album, kao i 4 singla. Bend je radio sa nekim od najvećih producenata kao što su Shane Frisbey i Pete Rutcho, koji su radili sa velikanima hardcore scene kao što su Lionheart, The Ghost Inside, Deez Nuts, Parkway Drive i još mnogima. Ove godine, bend je izdao novi EP “Gold Standard“, koji je do sada jedino izvođen na tajnom koncertu i po prvi put će biti izvođen javno.

BG BAGRA je Beogradski hardcore punk/crossover bend, koji je za samo tri godine izda dva studijska albuma “JEBHC” i “Smrt Bagre”, koji je objavljen ranije ove godine. Bend je do sada delio binu sa maltene svim legendama domaće hardcore punk scene i nastupao na mnoštvu festivala i koncerata, a ovaj put će na velikoj bini imati priliku da predstave svoje novo izdanje široj publici.

GREŠKA je Beogradski hardcore punk/grind bend, koji spaja ambiciju panka u širenju samokritičke svesti u svom okruženju, sa agresivnim zvukom i ritmičnošću metala. Postavu čine pevač i gitarista Dimitrije, basista Milan, i bubnjar Vuk. Bend će na ovom koncertu po prvi put izlagati autorski materijal.

Komentari