TERMINAL CHECK-IN BELGRADE: JOJO MAYER/NERVE

Organizacija: UG “Terminal 3”, Terminal Music & Arts Festival Sombor
Vanvremenski bitovi premijerno u Beogradu: JOJO MAYER/NERVE u Domu omladine Beograda!
Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventima. Cena ulaznice: 1.300 RSD promo cena za prvih 100 ulaznica, 1.600 RSD u pretprodaji do 8. aprila. 1.800 RSD do dana koncerta!

“Čovek nije mašina i nije stvoren da svira kao mašina.  Ali mi imamo nešto sto nas može učiniti boljim od mašina, i ja postajem sve zainteresovaniji za kreativnu razliku između 1 i 0 binarnog sistema.  To je ono što želim da istražim. To je magija. Nije opipljivo, ali je ljudi osete.”  Jojo Mayer

Nakon što su prošlog juna oduševili publiku na Terminal Music & Arts Festivalu u Somboru, Jojo Mayer / NERVE premijerno će nastupiti u Beogradu! U sklopu promocije ovogodišnjeg izdanja festivala, Terminal Music & Arts Festival i Dom omladine Beograda imaju zadovoljstvo da beogradskoj publici predstave Jojo Mayer/NERVE – jedan od najinovativnijih bubnjara današnjice će, uz svoj live bend, Beogradu prirediti vanvremensko muzičko iskustvo.

NERVE je live bend iz Njujorka, osnovan 1997. godine, koji vešto izmiče žanrovskim odrednicama – iako njihovu muziku opisuju kao mešavinu old school-a, jungle-a, dubstep-a i glitch beat-ova, ali i minimal i tech house-a, sve ove reči nisu dovoljne da opišu kompleksnost njihovog muzičkog izraza. Balansirajući vešto između tehničke savršenosti i spontanosti, Jojo Mayer/NERVE kroz svoje nastupe, zasnovane na improvizaciji, stvaraju muziku jedinstvene forme i dinamike.

Osim Jojo Mayera na bubnjevima, NERVE čine John Davis na bas gitari, Jacob Bergson na klavijaturama, dok je za zvuk i audio efekte zadužen Aaron Nevezie. Pored dugogodišnje saradnje sa Roli Mosimann-om, Jason Lindner-om i Takuya Nakamura-om, na spisku umetnika sa kojima su NERVE sarađivali nalaze se i Bugge Wesseltoft, DJ Shadow, Shawn Pelton, Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo, i mnogi drugi.

Komentari