SCENA Uživo!

Popboks i Dom omladine Beograda predstavljaju novu epizodu serijala koncerata SCENA Uživo!

Plastic Sunday & Threesome
Ulaznice će biti u pretprodaji sedam dana pre koncerta po ceni od 200 dinara, na dan koncerta cena će iznositi 300 dinara.

SCENA Uživo! je serijal koncerata mladih, neafirmisanih, žanrovski raznorodnih i autorski autentičnih bendova.
SCENA Uživo! ima svoj koren u rubrici Scena web magazina Popboks (www.popboks.com) koja od 2006. godine predstavlja mlade i neafirmisane bendove iz zemlje i regiona. Prvo izdanje serijala koncerata SCENA Uživo! održano je u martu, aprilu i maju 2007. godine u Klubu Doma omladine Beograda, kada je pred velikim brojem posetilaca nastupilo 10 neafirmisanih bendova (5 koncertnih večeri po dva benda), a nakon toga, iste godine u julu mesecu, u Studentskom kulturnom centru Beograda nastupile su još 4 mlade grupe. Svoje prve veće koncerte su tada održali između ostalih Repetitor, The Mothership Orchestra, Iskaz, Nežni Dalibor, ŽeneKese, Stuttgart Online, Slaptrap, Sajsi i drugi… Kao ilustraciju koliko je program bio uspešan navodimo činjenicu da je koncert grupa Nežni Dalibor i The Mothership Orchestra u Klubu Doma omladine tada bio rasprodat.  

Smatramo da je nakon 4 i po godine od prvog koncerta o okviru programa SCENA Uživo! situcija samo za nijasnu bolja kada je u pitanju prostor koji mladi bendovi (i samostalni autori) dobijaju u medijima i na kulturnoj sceni uopšte.
 
Ideja programa SCENA Uživo! koji će tokom ove jeseni ponuditi Popboks i Dom omladine je da se nova generacija muzičkih grupa učini vidljivom i prepoznatljivom kao relevantna kulturna činjenica u našoj zemlji.

Program SCENA Uživo! je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

SCENA UŽIVO! BUDITE DEO SCENE – OTKRIJTE SVOJ OMILJENI DOMAĆI BEND!

Program

Petak, 21. oktobar, 21h
•    Kill Me Laser
•    Ljudske potrebe

Subota, 5. novembar, 21h
•    Temple of the Smoke
•    Plišani mališan

Petak, 18. novembar, 21h
•    Bitipatibi
•    Stray Dogg

Subota, 10. decembar, 21h
•    Plastic Sunday
•    Threesome

Ulaznice će se prodavati na blagajni Doma omladine Beograda; u pretprodaji sedam dana pre svakog pojedinačnog koncerta po ceni od 200 dinara, na dan svakog koncerta cena će iznositi 300 dinara. Cena ulaznica je ista za sve koncerte.

Komentari