RESONATE 2017: Lee Ranaldo (Sonic Youth)

Ove godine Resonate posebno predstavlja Lee Ranalda kao umetnika u fokusu, jednog od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivača legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth.

Lee će nastupiti na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratećim performansom pod imenom „Suspended Guitar“ u toku trajanja konferencije. Lee Ranaldo nastupa u Domu omladine Beograda, u petak, 21. aprila 2017. Veče će otvoriti domaći bend Vvhile i izuzetna mlada švedska rok umetnica Anna Von Hauswolf sa svojim zavodljivim, glasnim neogotic bendom.

 

Resonate festival se i ovog aprila dešava u Beogradu, i to po šesti put. Ono što ga čini posebnim je činjenica da će zahvaljujući evropskom projektu WE ARE EUROPE, čiji je Resonate deo od prošle godine, biti partner sa čuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana u periodu od 19. do 22. aprila 2017. godine po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE.

Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Kompletan program možete pogledati na sajtu: www.resonate.io

Komentari