NOVOGODIŠNJI KONCERT IRSKOG PLESA TRUPE “ERIN’S FIDDLE”

Trupa irskog plesa „Erin’s Fiddle” će proslaviti kraj ove kalendarske godine novogodišnjim koncertom u Domu omladine Beograda, na kojem ćete imati prilike da vidite jednočasovni nastup irskih plesača.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 200 dinara.

Trupa „Erin’s Fiddle“ nastala je 2006. i trenutno okuplja oko sedamdeset plesača različitih uzrasta i plesnih nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa takođe imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima već dve godine postižu zapažene uspehe. Više puta godišne organizuju velike celovečernje koncerte irskog plesa i muzike, koje poseti i do hiljadu gledalaca, a u maju ove godine su premijerno izveli i prvu predstavu irskog plesa na ovim prostorima – „Erindol“. Sarađuju sa mnogim plesačima, muzičarima i drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a bili su domaćini nekima od najvećih imena u svetu irskog plesa, poput dugogodišnje solistkinje predstave „Lord of the Dance“, Bernadette Flynn.

 
Novogodišnji koncert u Domu omladine će predstavljati svojevrsnu retrospektivu protekle godine, pa ćete tako na sceni videti ne samo naše najiskusnije i najbolje plesače, već i naše najmlađe polaznike. Uživaćete u njihovom izvođenju kako scenskih, tako i takmičarskih koreografija, ali i poneke scene iz predstave „Erindol“.

 
Dobro došli!

Komentari