MUZIČKI ZVUCI VENECUELE

U okviru projekta Art in Times of Need
Hose Alehandro Delgado, mladi kantautor iz Venecuele, predstaviće sa svojim triom raznolikost venecuelanskog muzičkog izraza u Domu omladine, 24. maja 2014. godine, sa početkom u 13.00č.  U cilju promocije muzike Venecuele u međunarodnim muzičkim vodama, trio Hose Alehandra Delgada je na evropskom kontinentu započeo svetsku turneju.

Po dolasku u Srbiju, trio se priključio pokretu solidarnosti sa narodom Srbije animirajući decu u prihvatilištima i održavajući majstorske radionice za mlade nade domaće muzičke scene.

Srbija je jedna od zemalja koju su ovi istaknuti venecuelanski izvođači posetili kako bi publici predstavili muzičke numere nastale kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka. Kombinovanjem elemenata venecuelanskog merengea, karipske salse i sona, zatim malagenje, balade i bolera, džez valcera i muzike afro-venecuelanskih korena sa elementima popa, roka, repa, kao novijim muzičkim tendencijama, trio izvodi autorske numere koje prirastaju srcu svim generacijama.

Ambasada Venecuele, Dom omladine Beograda, Music Art Project i Muzička škola Slavenski vas pozivaju da u subotu u 13.00č dođete u Klub Doma omladine gde će trio održati Master Class / Fusion Session kako bi predstavili nacionalni instrument Venecuele – kvatro, kao i autorski postupak fuzije najrazličitijih muzičkih elemenata.

Trio Hose Alejandra Delgada će tokom boravka u Evropi posetiti Bilbao, Madrid, Valensiju, Barselonu, Beograd, Nikoziju, Pariz, Moskvu, Berlin i Atinu. Turneja se realizuje uz podršku Ministarstva narodne vlasti za kulturu i Ministarstva narodne vlasti za spoljne poslove Bolivarske Republike Venecuele.

www.josealejandrodelgado.com
#VenezuelaSonora

 

 

Komentari