Muzički festival u čast 5 godina sajta RockSvirke

Muzički portal, izdavačka kuća i koncertna agencija, RockSvirke, uz podršku bendova sa kojima uspešno sarađuje održaće u Domu omladine Beograda jednodnevni festival povodom 5. godina rada. Festival je zamišljen kao celovečernje druženje uz koji će se obeležiti ovaj mali jubilej i time najaviti niz novih aktuelnosti, počevši od redizajna sajta koji će uskoro biti završen, do novih koncertnih aktivnosti koje nas očekuju do kraja godine. Učešće na festivalu su potvrdili sledeći bendovi: Eon, Barbari, DžDž, Bulevar vodenih mozaika, Kristali, Voja Bešić Bend i By-Pass.

Eon

Nakon pesme „Dodirni me“ koja je puštena prošle jeseni, Eon nam predstavlja tri „nove“ pesme, dve od tri se i ne mogu nazvati tako pošto su u pitanju nove verzije pesama „Laži“ i „Sam“ koje su prvobitno objavljene na njihovom debi albumu Život i san (2011). Novitet u pesmi „Laži“ je gostovanje sjajne pevačice Jelene Andonović koja će se najverovatnije pojaviti sa bendom u Domu omladine, 19. septembra. Potpuno nova pesma nosi naziv „Beg od istine“ i za nju se trenutno priprema spot. Ta pesma će biti nosilac mini EP-a koji bend namerava uskoro da objavi.

Barbari

Oni koji su svedočili nastupima uživo, uključujući svirku na InMusic Festivalu, uporedili su njihovu zaraznu pozitivnu energiju kombinacijom zvuka istarskog pop rok melosa, Tamare Obrovac i Gustafa sa zvucima jakih kantautorskih gitarskih imena poput PJ Harvey. Nakon prva dva singla „Mjesečina“, „Patološki lažljivac“, debitantski album Monfiorenzo Underground najavili su trećim singlom/videospotom za pesmu „Realnost“. Krajem avgusta su završili snimanje drugog po redu albuma, koji je trenutno u fazi miksa i njegovo pojavljivanje se očekuje uskoro.

 

DžDž

U pripremi je novi album, koji je najavio singl „Buđenje“ koji je ostavio odličan utisak na kritičare i dospeo na 1. mesto emisije „Popmašina“ na radiju B92. Njegov izlazak se očekuje do kraja 2014. godine. Odsvirali su brojne koncerte širom Srbije, kao i po regionu. Socijalno su i ekološki angažovani. Njihovu svirku su mnogi okarakterisali kao eklektični rok.

Bulevar vodenih mozaika

Nakon istoimenog „debi“ albuma i spotova za pesme „Vi“, „Bol“, „Kamen“ i „Assasin“, bend se okreće završavanju novog materijala i uskoro se može očekivati najavni singl, drugog po redu albuma. Ove godine su imali zapažen nastup ispred benda Goribor na mini festivalu Vračar Rocks!, kao i učešće na festivalima Mikser i Prnjavorstock.

Kristali

Kultni beogradski pop/rok bend uveliko radi na novom materijalu za album, nakon najavnog singla „Divan dan“ koji je ostavio jako dobar utisak. Ove godine su imali zapažene nastupe u Užicu, Beogradu (unplugged i humanitarni koncert), Nišu i Čačku i uskoro, 17. oktobra ih očekuje veliki beogradski koncert u Domu omladine, kojim obeležavaju 20. godina rada.

Voja Bešić Bend

Posle velikog uspeha hita „Donde Esta Maria“, Voja Bešić Band je ponovo u studiju. Dobro uigran tim sa producentom Brankom Isakovićem ponovo radi u DivineSound studiju, snimaju novu pesmu. Radni naslov je „L song“ i izaći će u izdanju Multimedia Music-a.

By-Pass

Treći singl, „Pustinja“, predstavljen je krajem jula meseca u „live“ izvođenju i dobija zapažen odziv u medijima, a po izboru kolumne Balkanrocka „Kratki rezovi“ nalazi se među 10 najboljih pesama 2013. u regionu. Novi album naziva Pustinjom izašao je 1. septembra 2014. za izdavačku kuću Multimedia Music. Četvrti po redu singl sa albuma, „Tvrđava“, izlazi sredinom septembra kao spot, a krajem avgusta je pušten i kao radijski singl i već se nalazi na nekim top listama („Diskomer“ Studija B).

 

Ulaznice po ceni od 300 dinara prodavaće se na ulazu u Klub Doma omladine Beograda, na veče održavanja programa!

Komentari