KONCERTI NA ZIDIĆU: DI LUNA BLUES BAND

Di Luna Blues Band osnovali su 1989. godine Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima koji je pokrenuo deset godina ranije Bluz Kvintet i nešto kasnije Point Blank. Imaju status velike beogradske klupske atrakcije. Kroz sastav je prošlo desetine muzičara, među kojima značajan broj istaknutih gitarista.

Di Luna Blues Band je osnovan sa prevashodnim ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Bend je kroz mnogobrojne nastupe za sve ove godine bio rasadnik muzičara koji su odlazili u najpoznatije popularne orkestre.

Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Summertime Jazz Festival, Enter, Exit, Valjevski Jazz Festival, Šabacki Jazz Festival, Nisville, Voxstock, North City…), deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama jazza i bluza. Bend 2007. godine, dobija nagradu za najbolji live nastup na TV Metropolis

Na svom nastupu “Koncert na Zidiću” 06. septembra 2013. predstaviće se u postavi Milan Mirosavić – bubnjevi, Marko Cvetković – bas, Slobodan Negić – gitara, Goran Stojković – gitara i vokal, Dragan Marković Mare – gitara.

********************************

KONCERTI NA ZIDIĆU

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda će koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, organizovati i tokom septembra, svakog petka i subote od 20 časova.

Do sada održani koncerti izazvali su izuzetno interesovanje publike, ali i bendova koji su nas kontaktirali sa željom da se uključe u program, te medija koji su sa velikom pažnjom ispratili sve koncerte „na zidiću“. Dom omladine Beograda, pokrenuo je mini letnju scenu na Platou Milana Mladenovića polovinom juna meseca, a koncerti su održavani svakog petka. Sa željom da ovu programsku liniju proširimo i izađemo u susret interesovanju javnosti, od avgusta „na zidiću“ koncerte organizujemo i subotom, a tako će biti sve do kraja leta – 21. septembra.

U slučaju kiše, svi koncerti biće održani u Holu Doma omladine Beograda.


 

Komentari