KONCERTI NA ZIDIĆU: Bas i stega

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

U petak, 23. avgusta od 20 časova ispred Doma omladine nastupiće bend Bas i stega, okarakterisan od strane domaćih kritičara i muzičara kao jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih bendova nove srpske scene.  Bas i stega će svirati umesto ranije najavljenog sastava AmanZaman, koji je zbog sprečenosti jednog od članova morao da otkaže svoj koncert.

 

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine u Beogradu nakon prijateljskog i muzičkog upoznavanja dvojice basista, gitariste i bubnjara. U sastavu dva basa, bubanj i gitara svirao je do decembra 2011. kada je koncepcija promenjena u sadašnju: dve gitare, bas i bubanj sa povremenim ubacivanjem vokala.

 

Bas i Stega su: Miroslav Sekulić Bata (bas), Siniša Stupar (bubanj), Stevan Đorđević (gitara) i Dragan Vlajić Gale (gitara). Ime benda nastalo je nakon igranja početnim slogovima imena članova, kao odgovor na pitanje “Ko smo mi to?”- Ba(ta), Si(niša), Ste(va), Ga(le): Bas i Stega.

 

Krajem 2012. objavili su prvi EP: “Ustaj sad!” i prvi spot za pesmu “Sa đavolom kule gradim”. Iste godine bili su pobednici 46. Zaječarske gitarijade i Šumadijskog demo festa, te finalisti festivala Tvoj zvuk 2, BARF i Festivala autorskih bendova. Popboks ih je proglasio za treći najbolji bend u 2012. godini, a svirali su na mnogim manifestacijama (između ostalog i na Misija Beograd, u organizaciji DOB-a), u klubovima u Beogradu i drigim gradovima.

 

 

Komentari