KONCERTI NA ZIDIĆU: BLANKFILE

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

Godine 2008, posle velike promene u sastavu, Blankfile bend čini prve korake van granica naše zemlje, i nastupaju u Bugarskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Podstaknut kreativnim adrenalinom, bend nastavlja rad na poboljšanju zvuka i krajem 2008. godine snimaju prvi  EP pod nazivom “Fast Foreword”  koji je poslužio kao uvod u novi pravac kojim su krenuli. 

U cilju daljeg promovisanja andergraund scene, članovi benda osnivaju konncertnu agenciju pod nazivom Means to Amend Promotion, a preko koje organizuju svirke za domaće i strane andergraund bendove.

Zvuk njihovog drugog albuma pod nazivom “Turning the Season”, koji je objavljen 2010. godine, razlikuje se od prethodnog. Osnovni element je još uvek prisutan. Još uvek je to pank rok, ali sve je poboljšano. Muzika je mračnija i složenija, a tekstovi su zreliji. Bend je promovisao album na evropskoj turneji i nastupima u susednim zemljama.

Početkom 2012. godine snimili su novu pesmu i prateći muzički video pod nazivom Roadkill, donoseći novi muzički izraz koji uključuje vrišteće vokale, složene deonice i prelaze. Bio je to uvod u jedan novi Blankfile koji su momci želeli da predstave novim albumom.

Nakon novih  promena u postavi benda i napretka, nove pesme benda Blankfile su konačno predstavljene publici početkom 2013. godine  kroz istoimeni EP. Novi materijal je pokazao da su članovi benda veoma zrelo pristupili procesu pisanja pesama, bez straha da se ponovo nešto promeni i da se prošire granice muzičkog koncepta benda.

U narednom periodu, Blankfile će nastaviti sa pisanjem novih pesama, kao i sa koncertnim nastupima  koji će pomoći u predstavljanju nove muzike benda publici u Srbiji i inostarnstvu.

   

 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Zidić na Platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21h biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Započnimo svaki vikend uz besplatnu zabavu na otvorenom – Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

Komentari