Koncerti na Zidiću 2021. INTRO: PLESNO-MUZIČKI JAM “SREĆA JE”

Povodom upravo objavljenog singla Igora Vinsa “Sreća je” i lančanih plesnih reakcija koje je ova pesma izazvala među publikom, Igor Vince i savremeni plesač Nemanja Bošković održaće na Platou Milana Mladenovića  plesno-muzički jam session “Sreća je”, kao svojevrsni uvod u novu, devetu sezonu Koncerata na Zidiću.

 

Igor Vince i njegov sastav će u muzičkom smislu biti domaćini ovog jam sessiona, dok Nemanja Bošković, kao domaćin igrača, poziva svoje kolege, igrače različitih stilova: od hip-hopa, preko latino i afrobeata do savremenog plesa, da se u što većem broju pridruže ovom jedinstvenom događaju.

Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, pre samo nekoliko dana objavio je svoj novi singl kao i video spot “Sreća je”, a ovom prilikom poručuje: “Muzika nema svoju potpunu lepotu ukoliko je ne prati ples, a ni plesa ne bi bilo bez muzike. Zato pozivamo plesače da nam se pridruže u petak!”

 

 

Jam session ovakvog koncepta možda nije tako često viđen, a zapravo predstavlja potpuno prirodan, organski spoj muzike i plesa.
Muzičari i igrači će ostvarivati međusobnu komunikaciju i interakciju putem improvizacije na sceni i ispred nje.
Razmene koje se dešavaju ovim putem postaju unikatne kompozicije pokreta i zvuka, stvarajući minijaturne performanse u datom trenutku.
Ovaj događaj promoviše susrete svih ljudi koji žele da dele svoje znanje, ispolje sopstvene emocije i uživaju u pokretu.

Ovaj događaj biće kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera, a pokret i ples, odnosno zvuk i muzika biće upotrebljeni kao alati za kreiranje neverbalne komunikacije svih aktera događaja.

“Pronaći živu muziku u Beogradu je pravi zadatak. Pronaći ples koji će tu muziku pratiti je još veći izazov. Mi vam dovodimo i jedno i drugo. Organizovanjem ovog događaja želimo da pokažemo šta nastaje kada se muzika i ples susretnu u improvizovanoj interakciji na licu mesta. Želimo da svaki pojedinac oseti srž ova dva elementa na svojoj koži i podeli ga dalje sa drugima, gradeći jedinstvenu energiju trenutka.
Zidić će prodrmati muzičko-plesne vibracije i nadamo se da će osmeh i radost okupljenih biti razlog za oslobađanje tela i uma.”, kaže Nemanja Bošković uoči nastupa ispred Doma omladine Beograda.

 

Komentari