Koncert na Zidiću: KENI NIJE MRTAV

Keni nije mrtav, jedan od koncertno najativnijih domaćih bendova, posle prinudne jednogodišnje pauze, nastavlja dalje u svom dobro oprobanom stilu – na bini i ispred publike. Niz od preko pedeset nastupa, prekinuli su početkom marta prošle godine, a svoje planove oko objavljivanja prvog albuma, odložili za tekuću 2021.

 

Tokom pandemije, oglasili su se jednim zvaničnim singlom “Venecijaneri” i live seasonom, a uoči nastupa koji zvanično otvara sezonu koncerata na čuvenom “Zidiću”, spremili su i potpuno novi singl “Samodisciplina”.

“Sve planove oko singlova i albuma smo promenili, isčekujući koncerte. Situacija je takva da konačno možemo da kažemo da će album izaći tokom godine, i da ćemo opet svirati svuda gde je to moguće. Od 18.juna tu je Samodisciplina, u susret prvim koncertima posle više od godinu dana, Izuzetno se radujemo tome!”, poručuju iz benda.

Keni nije mrtav je specifično isprofilisani moderni pank bend, sa raznim pop elementima, pesmama koje ljude pokreću na igru i tekstovima koji opisuju svakodnevnice jedne generacije. Samodisciplina je spoj modernog synth zvuka i energičnog gitarskog zvuka koji Keniji isporučuju sa bine,

Njihovi nastupi su spoj raznih uticaja, od elektronike do djenta, upakovani rokenrol, a kroz svoje tekstove vode priče običnog čoveka njihovih godina, sa kojima se može poistovestiti svako ko se nađe ispred bine.

 

 

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari