Koncert na Zidiću: KENI NIJE MRTAV

Keni nije mrtav, jedan od koncertno najativnijih domaćih bendova, posle prinudne jednogodišnje pauze, nastavlja dalje u svom dobro oprobanom stilu – na bini i ispred publike. Niz od preko pedeset nastupa, prekinuli su početkom marta prošle godine, a svoje planove oko objavljivanja prvog albuma, odložili za tekuću 2021.

 

Tokom pandemije, oglasili su se jednim zvaničnim singlom “Venecijaneri” i live seasonom, a uoči nastupa koji zvanično otvara sezonu koncerata na čuvenom “Zidiću”, spremili su i potpuno novo izdanje. O singlu koji će objaviti u znak ponovnog vraćanja na koncertne bine, Keniji će nam dati više informacija vrlo brzo. Za one koji nisu imali prilike da isprate dosadašnje nastupe benda, Keni nije mrtav je energična gitarska trojka koja je punk rok muziku izmestila u neke nove okvire i van šablona ovog žanra. Njihovi nastupi su spoj raznih uticaja, od elektronike do djenta, upakovani rokenrol, a kroz svoje tekstove vode priče običnog čoveka njihovih godina, sa kojima se može poistovestiti svako ko se nađe ispred bine.

 

 

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari