Koncert: ZOSTER

U subotu, 11. oktobra u 21č, grupa Zoster će održati veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa novog albuma “Srce uzavrelo” koji se će se pojaviti na jesen.

Ulaznice su u prodaji putem servisa Eventim Srbija, kao i u prodavnici FELIX Shop, TC Sremska. Cena: u pretprodaji do 12. septembra po promotivnoj ceni od 500 dinara, pretprodaja 600 dinara, prodaja na dan koncerta 900 dinara.

Album je najavljen prvim singlom za pesmu „Gavrilo“, koji će publici krajem godine doneti ukupno deset novih pesama, snimili su Erik Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludvigsburgu (Nemačka), a album je producirao Edin Zubčević. Izlazak albuma najavljen je za jesen.

Muziku i tekst za singl „Gavrilo“, kao i za sve pesme na novom albumu, napisao je frontmen Zostera, Mario Knezović, dok su aranžman radili svi članovi benda, koji danas čine Mario Knezović (vokal), Atilla Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature i harmonika), Nikola Galić (bas gitara) i Goran Rebac (bubanj). Scenario, montažu, režiju, animaciju i dizajn spota potpisuje basista Nikola Galić, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.

„Vrlo sam zadovoljan albumom i činjenicom da smo za ukupno 11 radnih dana završili sve, od snimanja do masteringa, a pjesmom Gavrilo najavljujemo novi album kojim će publika, nadamo se, biti zadovoljna jednako kao i članovi Zostera“, rekao je tom prilikom frontmen Mario Knezović.

Nakon humanitarnih koncerata u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, nekoliko festivala u regionu, grupa Zoster kreće na jesenju turneju u okviru koje će 7. septembra biti deo „JA BiH festivalaće“ u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. Nakon toga bend kreće na mini turneja po Holandiji i Nemačkoj, da bi ih po povratku iz Evrope sa velikim iščekivanjem „konačno“ dočekali u Novom Sadu i Beogradu, 10. oktobra i Omladinski centar CK13, dok su dan kasnije, 11. oktobra na velikom beogradskom koncertu u Domu omladine (sala Amerikana).

Grupa “Zoster” nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, i njih četvero čine okosnicu grupe. “Zmajevi”, “Flomasteri” samo su neka od imena koje su menjali sa svakim nastupom.

Naziv “Zoster” nastaje nakon što je Mario, preboleo herpes zoster, a dijagnozu mu je uspostavio veliki fan grupe, izvesni Dr Miško. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom telu, a prilikom pada imuniteta, manifestuje se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko pasa. A “Zoster” je nastao kao posledica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

“Zoster” smatra da je rege muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije.

I ljubavi naravno…

Kada je pevačica napustila grupu, Mario je postao glavni vokal. “Zoster” prvi put ulazi u studio 2003. godina kada snima single “Majko Jamajko”. Prolazeći kroz razne krize (najteže je bilo naći istomišljenike koji su ujedno i kvalitetni muzičari), Goran, Mario i Dražan, odlučuju da snime demo album. To su i učinili u februaru 2004. i ne sluteći postali hit na lokalnim radio stanicama. U leto iste godine, grupi su se pridružili Marko Jakovljević i Atilla Aksoj oživljavajući napola mrtav bend. Prva zajednička svirka na West Herzegovina Festu donela je i pobedu.

Nakon prvog albuma “Ojužilo”, Dražan Planinić napušta bend i kreće u drugačije životne avanture, a njegovo mjesto u bendu zauzima saksofonista Boris Gutić, koji je bio gost na albumu Ojužilo. Nakon toga su usledili albumi “Festival budala” (2007) i “Imači kada” (2012).

Novi album Zostera “Srce uzavrelo” biće objavljen ove godine, a prvi singl Gavrilo zvanično je promovisan u aprilu ove godine nakon čega je usledio i video spot. Album je snimljen u sljedećem sastavu:

Mario Knezović – vokal
Atilla Aksoj – gitara
Adis Sirbubalo – klavijature
Nikola Galić – bas
Goran Rebac – bubnjevi


PROČITAJTE INTERVJU SA MARIOM KNEZOVIĆEM IZ GRUPE ZOSTER.

 

 

Komentari