Koncert: ŽENEKESE

Koncertni serijal: NOVA SCENA
Specijalni gost grupa Straight Mickey and the Boyz.

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 250 din.

Po muzici koju stvaraju moglo bi se reći da se ŽeneKese najviše nadovezuju na bendove kao što su Partibrejkersi, a po energiji sa kojom sviraju podsećaju i na Decu loših muzičara. Njihov novi album “Rado bih te sreo” znatno je kraće izdanje od prethodnog, na njemu se nalazi devet pesama, u istom, prepoznatljivom punkoidnom ritmu i bluz maniru.

ŽeneKese, petočlani rok bend iz Beograda, nastao je 2004. godine, a koncertno su aktivni od 2006. Nastupali su na prestižnim festivalima EXIT, ART & Music u Puli, Jelen Fest, Belef, Hangfoglalás Music Review. Prvo zvanično izdanje benda bilo je kompilacija novih srpskih bendova “Zdravozdravozdravo” u izdanju Kultur Akt-a 2008. Naredne godine ŽeneKese izdaju istoimeni debi album na kome se nalaze stvari poput “Hajdemo u disko”, “Zavijam”, “Zamka za Karsona”, poznate sa radio talasa. Pesma “Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam” proglašena je za singl godine na listi Pop Mašine Radija B92, a spot za pesmu Bez Tebe jedan je od zapaženijih kada se o domaćoj video produkciji radi.

“Rado bih te sreo”, drugi  album beogradske petorke dostupan je u prodaji preko Odličnog Hrčka i na  EXITLIVEMUSIC sajtu od aprila 2011. godine.  Izdanje je snimljeno u prostoriji u kojoj bend vežba, za jako kratko vreme i sadrži devet pesama prepoznatljivog zvuka koji se kreće u rasponu garažnog rocka, bluza, kantrija i sličnih elementarnih žanrova popularne muzike

Uhvaćen aktuelni trenutak u razvoju benda, može se videti i u spotu za prvi singl, pesmu “Bordžija”, a pesma “Po preriji juri konj” nalazi se na  JELEN PIVO kompilaciji nove domaće muzike uživo izvedene u klubu GAN.

Poslednji singl benda,  “Ponavljaj bilo šta” pojavio se u decembru prošle godine, snimljen je u Digimediji, i predstavlja  bend u drugačijem svetlu, izmedju ostalog i zbog aktivnog učešća novog instrumenta, klavijatura, koje bi trebalo po prvi put uživo da se čuju na predstojećem koncertu u DOB-u.

 

 

Komentari